Većeg izazova u ženskom rukometu nema - Budućnost u subotu dočekuje Đer.

Duel sa trostrukim uzastopnim prvakom Evrope pokazaće da li je tim Dragana Adžića spreman za najveća djela i da li je konačno ostavio muke prouzrokovane koronavirusom iza sebe.

A na mađarskog velikana udariće i djevojka koja je 2013. bila dio prve šampionske generacije tog kluba, Jovanka Radičević.

- Čeka nas, vjerovatno, najveći izazov u sezoni, dolazi dobro poznati protivnik. Suvišno je pričati o njima, znamo da svake godine imaju samo jedan cilj, a to je da osvoje Ligu šampiona. Zbog takvog cilja i kupuju veliki broj igračica. Na svakoj poziciji imaju dvije do tri vrhunske rukometašice. Od nas očekujem da ćemo, prije svega, biti zdravstveno sposobne da pružimo maksimum, a motiva nam neće faliti. Smatram da treba da se fokusiramo na našu igru. Bez obzira na to što je riječ o vrhunskom timu, sigurna sam da ima slabe tačke. A to ćemo ostaviti za teren - rekla je Radičevieva.

Najbolje desno krilo Svjetskog prvenstva u Japanu smatra da je odbrana najvažnija.

- Moramo pokazati maksimalnu koncentraciju u odbrani. U njoj je ključ i samo na taj način možemo do pobjede koja bi nam puno značila u narednom periodu.

Popularna Joka je daleko od prave forme, pauza od 34 dana bez ikakvog treninga je ostavila veliki trag na njoj.

-  Nije bilo jednostavno i lako da se vratimo na teren. Posebno nam nije bilo lako kada smo izgubile utakmicu na svom terenu, jer svaka od nas želi najbolje i da pobjeđuje. Ali, za sve je potrebno vrijeme, mislim da smo iz utakmice u utakmicu bile bolje. Taj bod protiv Bresta puno nam je značio, jer samo mi znamo, sa stručnim štabom, kroz šta smo prolazile i koliko nam je, uopšte, bilo teško da se pripremimo i da igramo, Ali, eto, možda i ne baš sjajna igra sa Borusijom, donijela nam je važne bodove. I to nam daje mogućnost da vjerujemo i da se nikad ne predajemo. Znale smo na koji način da se podignemo u posljednjih desetak minuta i da ostvarimo pobjedu i to je put kojim treba da idemo. Kao što je i u životu za mnoge stvari potrebno vrijeme, tako je i nama potrebno vrijeme. Najvažnije da ne gubimo vjeru, da vjerujemo u ovo što radimo, a rezultati će doći. Sad bih potpisala da svaka utakmica bude kao što je bila u Dortmundu - da gubimo, a na kraju pobjeđujemo.

I protiv Đera, iako forma nije prava, cilj su dva boda.

- Rezultati koji su za nama daju svima za pravo da od nas uvijek očekuju pobjede. Ali, u sportu, kao i u životu, ne može ništa da se desi preko noći. Svjesni smo stanja koje nas poziva na skromnost, ali ne bježimo od uloge, svako od nas želi da pobijedi. Ali, u ovom trenutku Đer je u prednosti i favorit je. Naravno, to ne znači da će u subotu da se prošeta. Nećemo se predavati, daćemo sve od sebe, a na kraju ćemo vidjeti da li će biti bod ili dva - zaključila je Radičević.

Pratite nas!

Najčitanije

  • Nedjeljno

  • Mjesečno

  • Sve