Đurđina Jauković apeluje na građane Crne Gore da vode računa o svemu i da se pridržavaju mjera koje su izrekle nadležne ustanove.

Naša rukometašica kaže da joj je neobično bez rukometa. Ali, da je upozorenje jasno i da nema namjeru da se ne priodržava uputa.

- Malo je čudan osjećaj. U početku sam mislila da je običan virus, da će brzo sve da prođe, ali je situacija krajnje ozbiljna. Osjećaj nije prijatan, a dobro je što u Crnoj Gori nemamo zaraženih osoba. Nadam se da ćemo svi ispoštovati apel i nadam se da se virus tom brzinom neće širiti. Vidim da naši ljudi ozbiljnije shvataju situaciju.

Pitali smo Đinu kako probuditi tijelo i zadržati formu. Ipak, pauza do 30. aprila je dugačak period bez aktivnosti za svakoga, a posebno za vrhunskog sportistu.

- Slobdne smo do daljnjeg. Dobićemo program, a nadam se da će se situacija brzo stabilizovati. Svakako da je sve ovo šok, došla je do nas informacija da ćemo možda tek u septembru igrati završnicu Lige šampiona, a u junu prve utakmice. Šokantan obrt, ali, kako drugima tako i nama.

Kako provodiš vrijeme?

- Ovo je dobar period za odmor, da budeš kod kuće sa porodicom, posvetiš se prijateljima, ali iskreno, jedva čekam da se završi sve ovo. Nedostaje mi rad. Jer, kod kuće kada sjediš prosto o svemu razmišljaš i ponekad te panika uhvati. Ali, važno je biti priseban, razmišljati pozitivno i vjerovati - poručila je rukometašica Budućnosti.