Đurđina Jauković je kod kuće u Nikšiću, čeka odluku EHF oko Lige šampiona i priželjkuje da se što prije vrati zajedničkom radu.

U kontaktu je sa svima iz Budućnosti, ali je i u kontaktu sa svojim novim kubom - Brestom.

Dug, naporan i za psihu posebno težak period je iza nje.

- Smatram da je želja u ovom periodu bila najvažnija. Samo onaj ko je istrajan uvijek nađe način da uradi dobre stvari za sebe. Čak se i improvizacijom može uraditi dobar trening. Mi smo dobili plan od kluba, dosta stvari smo na početku mogli da radimo, kasnije već nijesmo, ali uvijek, ko ima kuću, može da nađe prostor da trčić i radi vježbe. Trening je za mene najbolji ventil. Mada, moram da priznam da mi je u početku bilo teško da se naviknem na promjene. Situacija ide na bolje, ali i dalje moramo da se pridržavamo mjera, vodimo računa o svemu, jer virus još nije prošao.

U sportu je sve odloženo ili prekinutu, a Đina se nada da će kvalifikacije za Olimpijske igre dočekati u zdravlju i spremni da izbore put za Tokio.

- Znali smo svi kakav nas napor čeka od marta pa nadalje, od kvalifikacija za Igre, preko kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, do završnice Lige šampiona. Ništa od ovoga nije odigrano, zato će nas od ove sezone čekati naporan plan i program. Ali, upravo sve to drži pažnju i motiv da idemo dalje. Nikome nije lako, dosta stvari se poremetilo, ali je najbitnije da se polako stvari vraćaju. Treba da budemo svjesni svega i da postepeno ulazimo u novu priču. Vidjela sam i ja da je došlo do malog opuštanja, što može da iskomplikuje stvari. Smatram da je sada najvažnije da ostanemo oprezni.

Pratite nas!