Kapitenka ,,lavica“ Jovanka Radičević smiruje strasti pred sjutrašnji duel sa Rusijom, u drugom meču glavne runde grupe 2 Svjetskog prvenstva.

- Imamo dvije meč lopte, prva je protiv Rusije. Očekujem tešku utakmicu. Protivnik je do sada bez poraza, i mi smo dobro igrale na turniru, bez obzira na poraz od gola protiv Španije. Smatram da Crna Gora ima kvalitet, želju, karakter i može sa svima da igram. Ne vidim razlog sjutra da ne pokažemo to protiv Rusije.

Posljednji dul naš i ruski tim odigrali su prošle godine u Francuskoj na Evropskom šampionatu. Ruskinje su, u dramatičnoj završnici, bile bolje.

- Iskreno, ne bih se vodila ranijim utakmicama, svaka je posebna, a danas je ulog ogroman. Vjerujem da imamo kvalitet da igramo sa njima. Treba da izađemo hrabro na teren. I dalje mislim da sve zavisi od nas i da će Ruskinje igrati onoliko koliko im dozvolimo. Vjerujem da Crna Gora ima veliko srce. Ne smijemo, naravno, da dozvolimo da nas prevelika želja odvede u greške.

Nada u trijumf je jaka.

 - Kroz mnoge primjere na ovm turniru vidjeli smo da je sve moguće. Švedska je gubila od Španije devet golova početkom drugog poluvremana, pa ih je stigla. Sve je u snazi karaktera i volje. Žargonski rečeno, spremamo se za dobru tuču - poručila je Radičević.

Pratite nas!