Na Evropskom prvenstvu je bilo gotovo 400 rukometaša, ali nijedan ne može da se poredi sa Aleksandrom Bakićem po jednom parametru.

Mlado lijevo krilo Crne Gore igra za klub iz grada sa svega 5.000 stanovnika, Andrijevice. Sigurno je da nijedan tim koji je dao učesnika EHF Eura nije iz tako malog grada.

Ali, to mu nije smetalo da odigra odlično u Austriji, pokaže da je budućnost „lavova“ i bude dio prve generacije koja je upisala pobjedu na kontinentalnim šampionatima.

Uzgred, sa Komovima je ostvario neočekivane uspjehe, jedini je reprezentativac iz domaćih klubova, pa niko nije ni sumnjao da će drugu godinu zaredom biti izabran za najboljeg igrača u Crnoj Gori.

- Sezona iza mene je veoma uspješna, i na klupskom i na reprezentativnom nivou. Učestvovao sam na Evropskom prvenstvu, a sa Komovima sam osvojio Kup i sada smo jesenji prvaci. Nadam se da ćemo u nastavku sezone igrati najbolje što možemo - rekao je Bakić.

Jasno je da 19-godišnjak broji posljednje mjesece u klubu iz rodnog grada.

- Poslije Evropskog prvenstva se otvaraju neki novi putevi, ali vidjećemo šta će da bude. Ostajem još ovu polusezonu, da probamo da osvojimo titulu, a poslije toga idem u nove pobjede.

Kakav oproštaj zamišljaš?

- Volio bih da osvojimo ligu i ispišemo nove stranice istorije našeg kluba i našeg grada.

Kako ocjenjuješ svoj nastup na Evropskom prvenstvu?

- Zadovoljan sam. Dao sam maksimum, svoje srce, prepustio se strastima i uživao u tome što smo radili na Evropskom prvenstvu.

Naravno, svjestan je da može da bude mnogo bolji igrač nego što je sada.

- Još dosta toga moram da radim na sebi. Preda mnom je mnogo odricanja, ali sam siguran da ću i dalje da napredujem - rekao je Bakić.