Tri meča 3. kola Prve lige nisu ponudila nikakva uzbuđenja, jer su Lovćen, Budvanska rivijera i Rudar ubjedljivo slavili.

Ali, zato je u Beranama bila prava drama - Komovi su vodili 13:5, Berane 1949 preokrenulo na 16:15, ali su ipak gosti iz Andrijevice slavili 18:17.

Polovinu golova za tim Radoja Lekića je dao Slobodan Zonjić, ali je ipak epitet heroja, a samim tim i igrača kola u izboru našeg portala, pripao Aleksandru-Saši Kastratoviću.

Pet sekundi prije kraja, Luka Došljak je ostao sam kao duh na desnom krilu, ali je Kastratović sjajno odbranio i donio veliko slavlje Komovima.

- Vodili smo osam razlike, ali smo nakon toga imali pad u igri i koncentraciji. Beranci su nas stigli i prestigli, a poslije pogotka Zonjića u 56. minutu golova više nije bilo. Imao sam tri odbrane na kraju, a kod šuta Došljaka sa desnog krila nisam puno razmišljao. Imao je veliki ugao, ali sam odbranio. Svi su mi se zahvalili, pogotovo trener. Svi su bili oduševljeni, skočili su na mene. Bio je to fin osjećaj - kaže 28-godišnji golman.

Komovi su uz Lovćen najozbiljniji kandidat za čak tri pehara koja će se dijeliti ove sezone, ali jedan od tri Kastratovića u prvom timu upozorava i na druge.

- Pomenuo bih i Budvansku rivijeru, koja ima finu i iskusnu ekipu. Što se nas tiče, jasno je da je potrebno vremena da se poslože kockice, jer nismo imali nijednu prijateljsku utakmicu. Uzgred, stigao je novi trener, otišla su nam dva najbolja igrača iz prošle sezone, Aleksandar Bakić i Milun Danić, trudimo se da to nadoknadimo. Stigao je Bojan Varagić iz Jedinstva, pa polako sklapamo mozaik. Spremni čekamo Rudar, a poslije imamo dva teška gostovanja Partizanu i Budvi.

U subotu u 18 časova, Komovi u Beranama dočekuju Rudar. Taj duel je zanimljiv, jer su Andrijevčani baš zbog poraza u Pljevljima ostali bez titule prošle sezone.

- To je mlada, perspektivna i borbena ekipa, a ciljamo pobjedu. Maksimalno respektujemo rivala, a dodatni motiv nam je poraz iz prošle sezone, koji nas je koštao te korona titule. Da smo pobijedili, bili bismo šampioni, zato želimo da im vratimo za taj poraz. Rudar je dosta mijenjao, jer nema petorice igrača iz prošle sezone - Čepića, Dragaševića, Erakovića, Ćorsovića i Đulovića. Ali, dosta je dobio sa povratkom Lekovića, koji je iskusan i odličan za našu ligu, što je pokazao sa 11 golova Partizanu. Tivćani na tom meču bukvalno nisu ni zaprijetili. Haris Suljević je dobar na golu, tu je i mladi Barjaktarović, zatim Jelušić i Racković. Zanimljiva ekipa, protiv koje ne smije da bude opuštanja - naglasio je Kastratović.

Pratite nas!

Najčitanije

  • Nedjeljno

  • Mjesečno

  • Sve