Poslije godinu u Budvi, pehar namijenjen šampionu Crne Gore u rukometu se vraća tamo gdje se „odomaćio” - na Cetinje.

Ubjedljivom pobjedom na gostovanju Jedinstvu (43:24), Lovćen je 10. put u klupskoj istoriji postao prvak Crne Gore.

Darko Pejović je bio najefikasniji u pobjedničkom timu sa osam golova, Filip Krivokapić je dao šest, a Petar Eraković i Žarko Pejović po pet.

U domaćem timu odskočili su Aleksandar Đurđević sa šest i Nikola Jelić sa četiri pogotka.

Sve je u SBbet Prvoj ligi praktično riješeno još 1. aprila, kada je tim Vlatka Đonovića u velikom derbiju u prijestonici savladao branioca titule, Budvansku rivijeru, čime se osamio na 1. mjestu.

S obzirom na to da su mu bili ostali lakši dueli sa Sutjeskom, Mornarom 7, Budućnosti i Jedinstvom, bilo je jasno da pehar ne može da mu izmakne.

Lovćen je osvojio 38 od mogućih 40 bodova, a 2. mjesto je pripalo Budvanima, koji imaju 34 pred večerašnje gostovanje Sutjesci.

Rudar i Berane 1949, čiji je duel u toku, zauzeće treće, odnosno 4. mjesto, a Budućnost i Komovi sjutra odlučuju o 5. poziciji.

Mornar 7 je sedmi, Partizan 1949 iz Tivta osmi, Sutjeska će ostati deveta ako ne iznenadi Budvane, Brskovo deseto, a Jedinstvo 11.

Ranije tokom sezone, iz takmičenja je istupio Danilovgrad.

Tačka na rukometnu sezonu u Crnoj Gori biće stavljena finalnim turnirom Kupa, koji se po tradiciji igra 20. i 21. maja. Domaćin će ovog puta biti RSCG i „Bemax arena”.

Polufinale će biti finale prije finala, jer se sastaju Lovćen i Budvanska rivijera, a u drugom meču se sastaju Rudar i Sutjeska.

Dan kasnije se igraju finala i u muškoj i u ženskoj konkurenciji, u kojem se sastaju Budućnost Bemax i njena filijala Rudar.

Cetinjani će tražiti 13. pehar u Kupu Crne Gore, Sutjeska ima jedan, Budvani su dva puta poraženi u finalima, a Rudar nikada nije dogurao tako daleko.

Lovćen ima i dva Kupa Srbije i Crne Gore, iz 2002. i 2003. godine.

Pratite nas!