U našoj anketi na 14 zanimljivih pitanja odgovara jedan od najboljih crnogorskih rukometaša svih vremena, Alen Muratović.

Nekada najskuplji rukometaš na planeti (Flenzburg za njega platio 700.000 eura Valjadolidu 2008. godine) bio je ključna figura „lavova” u pohodu na prvo veliko takmičenje crnogorskih reprezentacija u svim sportovima, Evropsko prvenstvo u Norveškoj 2008.

Ljubitelji rukometa dobro pamte njegova sjajna izdanja u nacionalnom timu na tom EHF Euru, ali i magičan gol iz deveterca za pobjedu nad Austrijom u Štokerauu u kvalifikacijama (35:34).

Iako je u oktobru proslavio 40. rođendan, i dalje je aktivan. Igra Asobal ligu u dresu Kangasa, a koliko znači timu najbolje govori činjenica da je nedavno produžio ugovor.

Najbolji tim svih vremena po tvom mišljenju?

- Lijevo krilo Huanin Garsija, lijevi bek Nenad Peruničić, srednji bek Džekson Ričardson, desni bek Stafan Olson, desno krilo Florijan Kerman, pivot Markus Alm i golman Hening Fric.

Najbolji tim od rukometaša sa kojima si igrao?

- Goran Stojanović, Petar Kapisoda, Goran Đukanović, Draško Mrvaljević, Zoran Roganović, Aleksandar Svitlica i Mladen Rakčević.

Ko su najbolji igrači sada, ali i svih vremena?

- Sada su Aron Palmarson i Sander Sagosen, svih vremena Džekson Ričardson i Veselin Vujović. U ženskoj konkurenciji sada je najbolja Kristina Neagu, a svih vremena Nataša Cigankova.

Sa kim si najbolje sarađivao na terenu?

- Sa Ćemom Rodrigesom i Draškom Mrvaljevićem.

Kojim dometima stremiš?

- Trenutnim - da izborim opstanak sa Kangasom u Asobalu.

Koji rezultat nikad nijesi zaboravio, i u pozitivnom i u negativnom smislu?

- Polufinale Lige šampiona 2007. sa Valjadolidom, kada smo smo ispali od Flenzburga za gol razlike. Imali smo meč loptu, ali je Dan Bojtler u posljednjoj sekundi odbranio sedmerac Robertu Garsiji Parondu.

Šta si najmanje, a šta najviše volio da radiš na treninzima?

- Najmanje sam volio trčanje po sat vremena u toku priprema, a najviše da radim sa loptom.

Da nisi bio rukometaš, šta bi bio?

- Djed i otac su mi radili u Željezari Nikšić, najverovatnije bih i ja nastavio njihovim stopama.

Koji tvoj talenat, zbog sporta, nikad nije došao do izražaja?

- Kao dijete sam volio košarku i trenirao četiri godine. Nije mi se dalo da uspijem u košarci, zato mi je u rukometu išlo mnogo dobro.

Omiljena knjiga?

- Ne čitam knjige.

Omiljeni film?

- „Troja”.

Najbolji prijatelj u sportu?

- Aleksandar Svitlica.

Hobi?

- Ispijanje dojč kafe i šetnja.

Najbolji savjet u vremenu pandemije?

- Da se malo strpimo, jer će sve biti dobro kao nekada.

Pratite nas!