Koronavirus je promijenio život u Crnoj Gori, uticao je i na sport. Takmičenja su prekinuta, a sada i treninzi. Većina ekipa je na prinudnom odmoru, kao i drugoplasirani Rudar.

U trenutku kada je Prva liga rukometašica prekinuta, ekipa koju predvodi Gabrijela Markoč, imala je osam pobjeda i dva poraza,

Danas smo pozvali Gabrijelu, koja vjeruje da će se situacija brzo smiriti i da će se sportisti vratiti sportu.

- Bez obzira na pauzu od dvije sedmice naše rukometašice neće biti bez aktivnosti. Nadam se samo da će se u narednom periodu sve ovo smiriti i da ćemo početi sa radom. Na ljeto nas čeka i Evropsko prvenstvo.

Šta rukometašice Rudara rade?

- Zajedničke aktivnosti su prekinute, ali kod kuće rade vježbe, malo i dužinskog trčanja, samo da održavaju, koliko-toliko, kondiciju. Čekamo šta će biti. Nikome nije lako, a nadam se da će ove mjere da doprinesu još boljim stvarima. Dolaze nam i topliji dani, vjerujem da ćemo se i na taj način dodatno zaštititi - kazala je Markoč.

Nikome nije lako.

- Nisam mogla da vjerujem da prekidamo sa treninzima. Kao bivši sportista, uvijek sam morala da treniramo, ali ovakva situacija traži maksimalan oprez i ono najvažnije: svi građani se moraju pridržavati pravila.

Gabrijela je sa porodicom u Mađarskoj u kontaktu.

- I tamo je sve stalo. Kompletnu situaciju doživljavaju slično kao i mi. U gradu gdje moji žive nema zaraženih, ali su oprezni, sa pitanjima koji je sljedeći korak, koliko će da traje...