Koronavirus je promijenio život u Crnoj Gori, uticao je i na sport. Takmičenja su prekinuta, a sada i treninzi. Ekipe su na prinudnom odmoru, kao i Budućnost II. U trenutku kada je Prva liga rukometašica prekinuta, ekipa koju predvodi Ivan Terzić, bila je šesta na tabeli sa pobjedom, remijem i devet poraza.

- Malo nam je trebalo vremena da se priviknemo na novi režim rada. Trudimo se da od naših igračica izvučemo najviše što možemo. Djeca su dobila individualni plan i program rada od kluba, rade svakodnevno u kućnoj varijanti. Poprilično su oskrbljeni rekvizitima, tako da veliki broj vježbi mogu da rade. A vježbe se striktno rade po programu našeg kluba i sve ide po planu - ispričao je Terzić.

Trener mladih rukometašica (Terzić predvodi i Budućnost III) vjeruje da će se situacija brzo normalizovati.

- Nadamo se da će sve ovo brzo da prestane i ubijeđen sam da sve ovo neće ostaviti velike posljedice na naš sport i na naš rukomet. Vjerovatno što sam optimista tako razmišljam tako i razgovaram sa našim igračicama. Svima nam je teško, ali njima treba davati veliku podršku. U svakodnevnoj smo komunikaciji i svoje obaveze izvršavaju profesionalno i odgovorno. I to mi daje nadu da ovako razmišljam.

Apeluje Terzić:

- Važno je da sačuvamo razum, da ne paničimo i da se striktno pridržavamo uputa.

Pratite nas!

Najčitanije

  • Nedjeljno

  • Mjesečno

  • Sve