Nepredvidljiv i surov je sport. Osjetila je, istina, u manjoj mjeri, na koži prvotimka Budućnosti Đurđina Jauković.

U subotu je doživjela blaži potres mozga u meču 3. kola Lige šampiona protiv Valčee. Nezgodno je u 40. minutu pala, glavom je snažno udarila i bila kratko bez svijesti.

Brzom intervencijom Đina je stala na noge. I čudom uspjela nakon nekoliko minuta da nastavi utakmicu, kao da ništa nije bilo.

- Vrat me malo boli što je normalno. Bila sam kod doktora, predložio je da odmaram nekoliko dana i da pratimo stanje. Vjerujem da ću brzo na teren i da će se i ova nezgoda zaboraviti. Naravno, nakon ovakvih stvari čovjek vidi koliko je sport često surov, ali, ja, zaista, volim to što radim. Srećom sve je dobro prošlo - kazala je Jauković.

Đina odmara kod kuće u Nikšiću, sabira utiske. Srećna je zbog pobjede. Ponosna na odbranu.

- Znale smo šta nas očekuje. Valčea odbranu igra srcem i sa puno karaktera. Dosta puta su „prebili” protivničku ekipu. Gledali smo u pripremi neke njihove mečeve u Ligi šampiona i domaćem prvenstvu, što nam je samo potvrdilo ono što smo odranije znale.

Spremne smo bile za „tuču”. Vidjeli ste samo sa koliko snage i energije smo odgovorile zadacima u odbrani. Spremile smo glavu da im ne dozvolimo da nas kod kuće prebiju. Naša odbrana je, zaista, bila na vrhunskom nivou.

Toliko smo dobro djelovale na terenu da njihova najbolja igračica Fernandes često nije znala gdje će sa loptom. I Marina Rajčič je sa gola bila sjajna. Kada je trebalo branila je teške lopte i dala nam vjetar u leđa - kaže 22-godišnja Nikšićanka.

Podgoričanke će 1. novembra gostovati u Rumuniji. Spremne su za rat i protivnika koji će, ubijeđena je Jauković, pokazati veći nivo igre. 

- Samo da ponovimo izdanje u odbrani. Nakon meča, njihov trener i igračica, na pres konferenciji su, upravo, pričali o našoj odbrani, što samo potvrđuje da smo i fizički i mentalno bile spremne. Znamo da nas u Rumuniji čeka još teži posao. Znamo i kakva će nas atmosfera sa tribina sačekati, što nas raduje. Volimo da igramo pred punim tribinama.

Vjeruje Đina da će u tranziciji iskazati veći stepen koncentracije.

- Imale smo u tom dijelu puno tehničkih grešaka. Ali, odbrana sve može da nadomjesti.