Pauzu u Ligi šampiona, reprezentacija Rumunije je iskoristila za okupljanje u Ramniku Valčei.

Novi selektor Bogdan Burćea i njegov pomoćnik Robert Liku na raspolaganju imajun 20 igračica iz 10 klubova, a tu je i najveće ime - Kristina Neagu.

Jedna od najboljih rukometašica svijeta je u intervjuu za „Gazetu sporturilor” pričala o kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre, koji će se od 20. do 22. marta održati u Podgorici.

Osim Crne Gore i Rumunije, na njemu će učestvovati i Norveška i Tajland.

- Počinjemo turnir kao treći u redu po kvalitetu. Moramo da budemo realni - Norveška i Crna Gora su favoriti, ali to ne znači da nemamo šansu. U sportu je sve moguće. Norveška i Crna Gora se sastaju prvog dana, a mi ćemo nakon toga pokušati da dobijemo jedan od tih timova i domognemo se Olimpijskih igara. Mnogo puta sam rekla da žarko želim da odem u Tokio i vjerovaću u to dok god ima nade - rekla je Neagu.

Na spisku novog selektora je nekoliko debitantkinja.

- Ovo je prvi put da sam u timu sa nekim djevojkama, pričam sa njima da im pomognem da se što prije uklope. Nikada nisam radila ni sa selektorom Burćeom, ali se znamo jako dugo. Čini mi se da ima veliko samopouzdanje za ono što slijedi i moramo da vjerujemo do kraja - poručila je četvorostruka dobitnica nagrade za najbolju rukometašicu svijeta u izboru IHF-a.