Koronavirus je promijenio život u Crnoj Gori, uticao je i na sport. Takmičenja su prekinuta, a sada i treninzi. Sve ekipe su na prinudnom odmoru, kao i ŽRK Berane 2003.U trenutku kada je Druga liga prekinuta, rukometašice iz Berana bile su jedanaeste na tabeli sa remijem i 12 poraza

Sport je stao, ali ne i rad u beranskoj ekipi. Djevojke svakodnevno kod kuće održavaju kondiciju.

- Prije svega poštujemo i slušamo upute od nadležnih organa. Što, naravno, svima preporučujemo. Što se tiče kluba i rada, djevojke su dobile plan i program, svakodnevno smo u kontaktu i rade koliko mogu. Ali, naravno, sve u kućnom ambijentu. Znači, vrlo su aktivne. Mi u klubu imamo više kategorija i za sve njih je potrebno napraviti ogroman broj treninga - kazao je trener beranske ekipe Vesko Raketić.

Trener ekipe iz Berana je tri decenije u rukometu. Smatra da je u vremenima kada su treninzi stali, najvažnije kontrolisati stvari.

- Teško je držati pažnju u ovakvoj situaciji, a možda i sve ovo potraje. Nikome nije lako. Svi volimo rukomet i jedva čekamo da se situacija smiri. Siguran sam da svi sportisti mogu dosta toga kvalitetnog od treninga da odrade kod kuće. Onaj ko je zainteresovan i ko ima volju i želju, može sve. Neki drugi segmenti treninga mogu se kasnije nadomjestiti.

Kvalitet je ispred kvantiteta.

- Veoma je važno pravilno raditi vježbe i posebno za mlađe dozirati. Sve treba da bude prilagođeno godištima. Nije dobro raditi bez kontrole. Ustvari, kontrola je najvažnija.  Manje više preko moderne tehnologijka sve neke vježbe su dostupne, međutim, nijesu uvijek sve prilagođene uzrasnim kategorijama.

U beranskom timu, koji je iznjedrio veliki broj talenata i afirmisanih igračica, nadaju se da će se vrlo brzo okupiti i krenuti zajedno u nove obaveze.

Pratite nas!