Neobična, radna sedmica u ŽRK Budućnost.

Dok gro igračica podgoričke ekipe vodi odlučujuće bitke na Svjetskom prvenstvu u Japanu, ostale vrijedno rade i kroz utakmice sa ruskom Zvezdom podižu formu. Od iskusnijih tu su Sanja Vujović, Barbara Lazović, Matea Pletikosić, iz prvog tima još Ivana Godeč, Nina Bulatović, Branka Konatar, Katarina Džaferović...

- Zahvalio bih se ruskoj ekipi, koja je u Budvi na pripremama, što je prihvatila naš poziv da odigramo tri utakmice. Zvezda je, prvo kvalitetno vođena ekipa, ima dobre igračice i izuzetno nam je to značilo. Nije bio baš najbolji tajming, jer su u prethodne dvije sedmice Barbara, Sanja i Matea bile na individualnom režimu rada, pa se to malo odrazilo. Ali, u svakom slučaju, iskoristili smo maksimalno njihovo prisustvo i sjajan odnos. Iskoristili smo ovaj period da radimo i sa našom drugom ekipom, generacijom 2002. i 2003. godište, koju uspješno vode Gabrijela Markoč i Mira Milenković. I taj neki zajednički rad malo mlađih i iskusnijih igračica je nešto što uvijek puno znači. Kako mlađima, tako za djevojke koje nijesu sa reprezentacijom, a nijesu imale preveliku minutažu u Ligi šampiona. Kao Konatar, Godeč, Bulatović, Vujović, Pletikosić, i prije ili možda poslije svega, Džaferović, koja se, nakon problema sa leđima, uspješno vraća rukometu. Probaćemo u naredne dvije, tri sedmice, do povratka reprezentativki i zajedničkog početka 26. decembra, da dogovorimo još neke utakmice. Sljedeće nedjelje ćemo igrati sa muškom ekipom Danilovgrada - kazo je trener Dragan Adžić.

Želja Adžića je da ekipa u svaku nedjelju uđe sa makar jednom prijateljskom utakmicom.

- Bez toga teško se razvija mladi igrač i neko ko ulazi u formu, kao Sanja, kojoj, definitivno treba puno da igra da bi se vratila na nivo koji je imala. Izuzetno je bitno kako će odreagovati u glavnoj fazi Lige šampiona i kako će odreagovati i Katarina na poziciji iza Barbare i, naravno, Matea, Branka i Nina.

Za Budućnost i glavnu fazu faktor rotacija će biti važan. Pitali smo trenera ,,plavih“ na kojem je nivou Vujović:

- Kod nje postoje najveće rezerve od svih igračica koje imamo. I jako je bitno da ona to shvati na pravi način. U prvoj utakmici je bila na visokom nivou, drugu nije baš na najbolji način iskoristila. Ali, ovaj vid takmičarskog rada je nešto što može biti najvažnije za nju, upravo da bi je imali za nivo koji je potreban za glavnu fazu Lige šampiona  i sve što dolazi kasnije. Vjerujem da će ona to iskoristiti, znamo koji kvalitet i iskustvo ima. Bitna nam je u rotaciji kao i sve druge koje nijesu imale prostora da igraju.

Glavnu fazu Lige šampiona ,,plave“ će u januaru otvoriti kod kuće sa Savehofom, potom gostuju Đeru... U grupi je Krim.

- Sa Krimom igramo često, cijenim rad i uloženo Uroša Bregara za slovenački rukomet i klub. Sa njima i Jagodinom igraćemo 10. i 12. januara u Regionalnoj ligi u Ljubljani. Planirali smo zajedničke trenge sa domaćinom. Krim je, sigurno, uvijek ozbiljan i zahtjevan tim. Trebaju nam takvi protivnici. Uroš taktički dobro postavlja ekipu, radujem se utakmici sa njima. Savehof je izuzetno mlada ekipa, sa visokim potencijalom. Igraju skandinavski način rukometa, sa dosta trčanja. Nama jako bitno da imamo ekipe koje će dosta da trče, da bi taj segment igre, koji je u analizi postavljen, kao najveći problem, podigli. Đer je prvak, ima izuzetan roster, 12 vrhunskih strankinja i to što valja Mađarica. On je naš najveći izazov. Analizirali smo ih, čekamo djevojke da krenemo u završnu fazu priprema, prije svega za Savehof kući i za Đer u gostima. Onda za sve dalje što dolazi.

 

Radujem se dobrim igrama

- Radujem se dobrim igrama svih naših reprezentativki. U dobroj su formi, fizičkoj i mentalnoj. Pokazuje se na Svjetskom prvenstvu da je apsolutno, naš ženski rukomet, na tom nivou da sve zavisi od nas, što je nevjerovatna stvar za bazu koju imamo u odnosu na sve ostale.

 

Anastasija Marsenić

- Sa nama je Anastasija Marsenić koja dolazi iz Danske svakog mjeseca. U Danskoj igra utakmice za svoj klub, a ovdje dobija ulazak u sistem. Radi se o najperspektivnijoj igračici na poziciji desnog krila.

 

Barbara Lazović

- Barbara Lazović imala je problem sa koljenom, odmorila je i već u ove dvije utakmice pokazala i nastavila sa kvalitetnim radom, odnosom i igrama.

 

Pratite nas!

Najčitanije

  • Nedjeljno

  • Mjesečno

  • Sve