Debitantkinje u najjačoj ligi - rukometašice Mornara 7 odlično su kotirane na tabeli. Imaju osam bodova, učinak četiri pobjede i dva poraza. Posljednji trijumf ostvarile su u Tivtu (27:22), a Tina Truš bila je najefikasnija sa 10 golova iz 11 pokušaja (pet osvojenih lopti).

Upravo je lijevo krilo barske ekipe obilježilo 6. kolo  u izboru našeg portala.

- Maksimalno smo posvećene obavezama, što pokazujemo na utakmicama. I sve naše pobjede su dokaz da smo možda ranije zasluživale Prvu ligu. Već smo u samom vrhu što posebno raduje. Ekipa je dobra, cijeli klub živi i diše za ovaj rezultat - kazala je mlada rukometašica.

Za mjesec će postati punoljetna, maturant je i bila je đak generacije, a očekuje da će ovu lijepu tradicuju nastaviti i u posljednjoj srednjoškolskoj godini.

- Voljela bih da se ubuduće bavim rukometom. Mislim da sam sve obaveze dobro uskladila. Jer, kada je čovjek organizovan, onda sve može. Moja škola ne trpi, rukomet ne trpi, sve stižem. Vrlo brzo me čekaju neke nove odluke. Još nijesam sigurna koji fakultet ću da upišem, ali imam ambicije za dobar fakultet.

Rukomet je počela da trenira sa osam godina. Broji treću sezonu u Mornaru 7, bila je članica Prvog Asa.

- Rukomet je, zaista, prelijep sport. Srećna sam što od ove sezone sa klubom igram Prvu ligu i to prvi put. Ponosna sam posebno na posljednje izdanje u Tivtu jer sam bila igračica utakmice. Obradovalo me priznanje i vašeg portala. Ranije nije bilo ovakvih nagrada, koje motivišu za dalji rad.

Tina želi da se bavi rukometom što duže.

- Voljela bih, naravno, da nastupam za reprezentaciju. Ustvari, svako bi volio da nosi nacionalni dres. To je privilegija.

Pratite nas!