Mela Mehmedović odlično se osjeća u Baru, kod kuće, u Mornaru 7 gdje je kao i klub uhvatila pravi zalet. Sa debitantkinjama u najjačoj ligi ova mlada rukometašica raste iz kola u kolu, a upravo je sa sedam golova, bez promašaja, bila jedna od ključnih za trijumf nad Nikšićem od 38:34. U izboru našeg portala Mehmedović je obilježila 11. kolo SBbet Prve lige.

- Nijesam očekivala da ćemo ovako jako da krenemo kao prvoligaši. Bilo je i slabijih mečeva i veliki poraz od Rudara, ali tada nijesmo bile skroz uigrane. Ali, s vremenom smo, jer smo se dobro upoznale, bile sve bolje i bolje na terenu - ispričala je Mehmedović.

Mlada rukometašica barske ekipe vidi lijepu budućnost. Zadovoljna je kako ekipa odgovara na odbranbene zadatke.

  - Prije svega, najzadovoljnija sam odbranom. Mislim da smo na dobrom nivou koja god da je postava na terenu. Dajemo maksimum i to je naše  najjače oružje. Smatram da možemo još bolje i sigurna sam da ćemo u nastavku popraviti kontru i realizaciju. Imamo brza krila i sve ovo možemo da iznesemo na lijep način.

Prija joj ambijent i način na koji igra ekipa.

- Imam slobodu, maksimalnu minutažu, igram krilo, a ponekad pokrivam bekovsku poziciju. Djevojke su me super prihvatile, kod kuće sam i kao da sam u podsvjesti jedva čekala da ponovo budem tu. Na meni je da napredujem što se rukometa tiče.

Mehmedović će u 2022. završiti srednju školu.  

- Uvijek sam pravila planove i uvijek sam željela da igram samo rukomet. Ali, mnoge stvari su mi pokazale da ne treba unaprijed da se planira. Voljela bih i dalje da igram, ali ne mogu školu da zapostavim. Brzo me čeka odluka oko izbora fakulteta, a imam milion opcija. Privlači me  žurnalistika, psihologija... Sve dolazi u obzir i mogu u dosta poslova da se pronađem. Ali rukomet je i dalje na prvom mjestu.

 

FOTO: Adnan Alomerović