U malim sredinama se ljudi iz drugih, pogotovo većih gradova teško prihvataju. Izuzetak nije ni Cetinje, gdje su navijači Lovćena uvijek imali nekog svog favorita i nisu voljeli da im iko sa strane uzima mjesto.

Stariji se sjećaju nevolja koje je imao Igor Butulija, ali je njegov nekadašnji saigrač iz Crvene zvezde u crnogorskoj prijestonici stekao status božanstva.

I sada, kada pomenete trofejne godine Lovćena u SRJ, svi će se sa osmjehom sjetiti čovjeka kojeg su obožavali, Nenada Puljezevića.

Za nekada fenomenalnog golmana je vezana i zanimljiva anegdota - kada je Lovćen osvojio titulu, skinuo se i pokazao majicu sa natpisom „Mnogo smo jaki” (nikad nije skrivao da je navijač Partizana), ali je preminuli bard crnogorskog sportskog novinarstva Ranko Jovović drugačije vidio i rekao: „Pogledajte, na grudima rođenog Beograđanina piše Montenegro jaki”.

Bivši golman Crvene zvezde, Partizana, Lovćena (uzeo dvije titule i Kup), PIK Segeda, Kolubare, Hanovera, Hitenberga i Kadeten Šafhauzena, koji je branio za SRJ (ima bronzu sa SP u Francuskoj 2001) i Mađarsku, već je bio „gost” u našoj anketi.

Njegov kum Ratko Đurković i Petar Kapisoda su rekli da su sa njim najbolje sarađivali, Mladen Rakčević ga je stavio u najbolji tim sa kojim je igrao, a sada i 47-godišnji Beograđanin odgovara na naših 14 pitanja.

Kao prvi koji nije Crnogorac, ali je bio toliko voljen u Crnoj Gori da ga mnogi gledaju kao našeg...

Sada je trener golmana u Kataru, a pažnju regionalne javnosti je stekao i odličnim nastupima u kvizovima „Potjera” i „Slagalica”.

Najbolji tim svih vremena po tvom mišljenju?

- Mislim da je to reprezentacija Francuske u periodu prošle decenije, kada su redom osvajali evropska, svjetska i olimpijska zlata.

Najbolji tim od rukometaša sa kojima si igrao?

- Golman Dejan Perić, lijevo krilo Vladan Matić, lijevi bek Nenad Peruničić, srednji bek Nedeljko Jovanović, desni bek Milorad Krivokapić, desno krilo Aleksandar-Aca Knežević, pivot Dragan Škrbić i Ratko Đurković kao šef odbrane.

Ko su najbolji igrači sada, ali i svih vremena?

- Sada Domagoj Duvnjak, a prije Nikola Karabatić i Olafur Stefanson. U ženskoj konkurenciji Nora Merk i Svetlana Kitić.

Sa kim si najbolje sarađivao na terenu?

- Najbolje sam sarađivao sa Ratkom Đurkovićem u fazi odbrane i Petrom Kapisodom u fazi napada (kontranapada).

Kojim dometima stremiš?

- Nisam učestvovao na Olimpijskim igrama kao igrač, tako da je to sada želja kao trenera.

Koji rezultat nikad nijesi zaboravio, i u pozitivnom i u negativnom smislu?

- U pozitivnom smislu ima ih više - titula sa Zvezdom poslije preloma noge, prvi šampionski pehar sa  Lovćenom, titula sa Segedinom. U negativnom poraz u finalu 1993. godine u dresu Zvezde protiv Partizana u čuvenoj majstorici u „Pioniru”. Čak su i dokumentarni film snimili o tome.To mi je najteži trenutak u karijeri, teži i od dvostrukog preloma noge na utakmici.

Šta si najmanje, a šta najviše volio da radiš na treninzima?

- Najmanje sam volio trčanja (da sam htio da trčim, trenirao bih atletiku ?), a najviše šuterske treninge i takmičenje protiv saigrača.

Da nisi bio rukometaš, šta bi bio?

- Nikad nisam razmišljao o bilo čemu drugom. Više od dvije trećine života sam u sportu i rukometu, tako da nikad nije postojao drugi izbor

Koji tvoj talenat, zbog sporta, nikad nije došao do izražaja?

- Mislim da sam sve talente koristio u sportu,na ovaj ili onaj način

Omiljena knjiga?

- „Kad su cvetale tikve”

Omiljeni film?

- „Kum”.

Najbolji prijatelj u sportu?

- Ratko Đurković.

Hobi?

- Kvizovi.

Najbolji savjet u vremenu pandemije?

- Samo dosta tečnosti...?

Pratite nas!