Kurs ne mijenjaju, jesenji šampion Druge lige, ŽRK Tivat, priželjkuje velike stvari.

Igračice, sa trenerom Đorđom Peruničićem, vide elitu. Učinak im ide od ruke, devet pobjeda i remi sa Nikšićem, glavnim protivnikom za ulazak u Prvu ligu.

Uzbudljivo je u vrhu.

- Prošle i pretprošle godine samo nas je bod koštao ulaska u Prvu ligu. Mislim da smo se dovoljno opametili i da smo sazreli. Konačno prikazujemo pravu igru, bez opuštanja i davanja nade rivalima da mogu da nas iznenade, kao prošle godine - kazao je Peruničić.

Dogovor gradi igru, svjesne su igračice i njihov trener.

- Nastavićemo jako da treniramo i dogovore prenosimo na utakmice. Vidjećemo da angažujemo dva pojačanja, jer nam trebaju za drugi dio. Sa njima ćemo kompletirati početak priprema u januaru.

Prvi derbi Tivćanke su odigrale sa Nikšićankama kod kuće. Remijem je bio zadovoljan tada, a zadovoljan je i sada trener ove ekipe.

- Mnogo nam je značio remi, kao dva boda. Ostvarili smo veliki rezultat kod kuće protiv ekipe koja je kao prvoligaš, sa nekim djevojkama koje u kontinuitetu igraju Prvu ligu. Remi nas je ohrabrio i podigao samopouzdanje.

Djevojke su uglavnom iz Tivta, osim Anite Muratović i Đorđine Gugolj.

Peruničić vjeruje da će dobra izdanja njegovog tima privući pažnju djevojkama i da će od prvog treninga zavoljeti rukomet.

- Ne možemo da se pohvalimo sa bazom. Nije velika, ali se nadam da ćemo dobrim rezultatom privući djevojke iz Tivta da treniraju kod nas.

Peruničić je igrač Partizana 1949, prvoligaške ekipe. Obaveze u klubu kao igrač i obaveze u klubu kao trener, dobro usklađuje.

- Sve u dogovoru sa ljudima iz kluba. Što se tiče utakmica, predstavnici klubova izlaze nam u susret. Zahvalio bih se na tome. Ovakva saradnja, između nas, traje godinama.

Nije slutio da će razviti ljubav prema trenerskom poslu.

- Sve se desilo slučajno, Peđa Usanović ponudio je da vodim ženski tim, vidio je kako igram, dopalo mu se, i tako je krenulo. Nijesam mislio da će se ovakva ljubav razviti prema ženskom klubu i ljubav prema trenerskom pozivu. Teško bih  mogao da se odvojim od ovog posla.

Pratite nas!

Najčitanije

  • Nedjeljno

  • Mjesečno

  • Sve