Redovna Skupština Rukometnog saveza Crne Gore održana je u hotelu „Voco“ u Podgorici, a sjednici kojom je predsjedavala Zorica Kovačević, prisustvovalo je 20 od 35 delegata. Na dnevnom redu bilo je šest tačaka. U uvodnom dijelu sjednice, prisutne je pozdravio predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta Dušan Simonović koji je istakao odličnu saradnju sa Savezom i poželio reprezentativnim selekcijama mnogo uspjeha i u narednom periodu.

Jednoglasno je usvojen izvještaj o radu Upravnog odbora Saveza koji je članovima Skupštine prezentovao predsjednik Petar Kapisoda, koji se u svom izlaganjuo osvrnuo na ostvarenja u periodu od novembra prošle godine, kada je održana prethodna sjednica Skupštine i iznio očekivanja od takmičenja u ovoj - 2022. godini.

Naredna godina će biti posebno izazovna za Savez i u organizacionom smislu, jer će Crna Gora biti domaćin Evropskog prvenstva za igrače do 18 godina i jedne od grupa Evropskog prvenstva za seniorke, koje će se održati i u Sloveniji i Sjevernoj Makedoniji.

Članovi Skupštine su jednoglasno usvojili i Završni račun i Izvještaj revizorske kuće o finansijskom poslovanju Saveza za 2020. godine. Revizor je pozitivno ocijenio finansijsko poslovanje Saveza, bez ijedne primjedbe na ključne tačke u finansijskom poslovanju, što je kao i izvještaj o radu predsjednika, pozdravljeno i ocijenjeno kao veliki iskorak u funkcionisanju Saveza od strane svih članova Skupštine.

Delegati Skupštine su naročito potencirali zadovoljstvo činjenicom da Savez nema finansijskih obaveza, te obaveza prema Upravi prihoda i carina o čemu postoji i zvanična potvrda navedenog organa državne uprave.

Na sjednici je konstatovana ostavka Vida Đakonovića na mjestu člana Arbitražne komisije, na lični zahtjev, a za novog člana imenovan je Dejan Raičević.

Pratite nas!

Najčitanije

  • Nedjeljno

  • Mjesečno

  • Sve