Selektor Zoran Roganović ponosan je bio na momke poslije istorijske pobjede na EP.

- Ne bih se zadovoljio samo ovom pobjedom i ne bih se zaustavio. Isto kao što ne želim ni mojim momcima da budu zadovoljni, jer su ono istorijski. Ovo je prva pobjeda za našu malu zemlju, naš rukomet, jer do sada na velikim takmičenjima nijesmo slavili, međutim, mislim da momci mogu još više. I treba to da pokažu u ponedjeljak. Da izađu na teren, pokažu veliko srce i siguran sam da ćemo se ponovo radovati, jer je veliki ulog u igri - kazao je selektor Crne Gore Zoran Roganović.

Šta je presudilo?

- Jako teška utakmica. Nije bilo ljepote u igri, pogotovo ne u napadačkom dijelu. Rekao sam i ranije, presudiće jedna, dvije ili tri odbrane golmana. Napravili smo isto tako i zamjenu, dva beka smo uveli koja su dodala dimenziju više i došli smo do dobrih pozicija za gol. Simić je maestralnim odbranama preokrenuo rezltat. Ponosan sam na momke. Ponovo da kažem, mogu još više.

Koliko je povrtak Miloša Božovića bio taktički potez koji Srbija nije očekivla?

- Nije bio taktički, ja uvijek kažem momcima da ne želim da rizikujem njihove klupske karijere, jer od toga žive. Vidjeli ste Miloša, mladog Bakića koji je izašao sa slomljenim prstom, a onda se pred kraj vratio u teren. Tu se vidi njihova želja . Oni se svaki dan bude sa različitim bolovima, od glave do pete, ali drže stisnute zube i idu dalje.

Kakve su šanse da se stigne do Beča?

- Ako pobijedimo u ponedjeljak Bjelorusiju idemo u Beč, u drugu fazu. Gdje smo već jednom bili na prvom Evropskom prvenstvu 2008. Ali bih volio da ovi momci ponove isti rezultat i ispišu novu istoriju, kao što će raditi i ubuduće.   

Pratite nas!