Trener Loran Bezo srećan je što Đurđina Jauković stiže u Brest, a na zvaničnom sajtu francuskog kluba, rukometašica Budućnosti je predstavljemna kao veliko pojačanje.

,,Sa velikim ponosom rukometni klub Brest može da najavi potpisivanje ugovora za dvije sezone sa Đurđinom Jauković iz podgoričke Budućnosti. Crnogorska rukometašica je već vrlo iskusna, upravo je napunila 23 godine i dio je ambicioznog budućeg projekta našeg kluba koji se gradi već nekoliko godina. Đina je juče proslavila 23. rođendan, a crnogorska rukometašica je već nekoliko sezona odlična u Evropi u okviru velikog kluba Budućnost - Podgorica. Đurđina je već igra pet punih sezona u Ligi šampiona, blista u napadu (233 gola), ali je  posebno dobra na poziciji 3 u odbrani gdje će jako biti bitna za Brest”.

Za klupski sajt izjavu je dao i trener:

- Srečan sam što je Đina došla. Uprkos godinama, budući da ima samo 23, već ima određeno iskustvo na međunarodnim takmičenjima visokog nivoa. Već nekoliko sezona igra Ligu prvaka, a u reprezentaciji je od 2014. Donijeće nam snagu u šutu i u duelima kao i u centralnoj obrani. Ali još više, Đina će upotpuniti  našu ekipu svojim ambicijama i vrhunskim stanjem uma.

Žan Lik le Gal direktor kluba ispričao je da se Đina uklapa u budućnost kluba.

- Bavimo se izgradnjom uspješnog, uravnoteženog i perspektivnog tima. Đurđina se potpuno uklapa u tu perspektivu, s obzirom da je uprkos svojoj mladosti stekla puno iskustva u Ligi šampiona i sa svojom nacionalnom selekcijom. Pored svojih sportskih kvaliteta, pokazala je i veliku spremnost da se pridruži našem projektu. Iz svih ovih razloga, oduševljeni smo što možemo da je uvrstimo u naš klub od naredne sezone.