Svijet je stao zbog koronavirusa, a rukometnim poslenicima obratio se predsjednik EHF-a, Mihael Viderer.

Prvi čovjek evropske kuće rukometa je napomenuo da su svi u EHF-u svjesni situacije sa širenjem SARS-CoV-2 virusa.

“U državama su na snazi različita pravila. Pažljivo pratimo razvoj situacije, posebno ono što se odnosi na sport. Donijeli smo nekoliko mjera, koje imaju privremen karakter”.

“Odluke smo donijeli uzevši u obzir sve informacije dostupne u tom trenutku, kako bismo zaštitili lica, klubove, nacionalne timove, ali i minimizirali ekonomsku štetu i nesagledive posljedice”.

“Ne bi trebalo ni napominjati da dijelimo interes da organizujemo naš sport što je prije moguće, ali u istom trenutku i da može da bude organizovan. Nastavićemo da pratimo situaciju i da razmatramo moguća scenarija za svaka takmičenja posebno”.

“Oslanjajući se na mjere koje su donijele vlade, čini nam se da nije moguće donijeti zaključke u naredne tri sedmice”.

“Što se kancelarije EHF u Beču tiče, želimo da vas obavijestimo da je Vlada Austrije limitirala kretanje ljudi i da snažno preporučuje da se ne radi nijedan posao koji nije apsolutno neophodan”.

“Zbog toga je EHF uveo sistem rada od kuće i samo će najvažnije osoblje biti prisutno u zgradi. Obavještavaćamo vas redovno o situaciji, a sve važne informacije biće objavljivane na sajtu EHF i na našim kanalima na društvenim mrežama. Želimo vam sve najbolje i, iznad svega, dobro zdravlje u ovim teškim vremenima”, piše u poruci Viderera.

Pratite nas!