Sezona u Rumuniji se nastavlja!

To je odluka Borda direktora Rukometnog saveza Rumunije, koji je sa 12 glasova za i četiri protiv odlučio da se preostale utakmice odigraju u junu.

Ali, to ne znači da će svih sedam crnogorskih internacionalki na teren, jer je za tri sezona gotova - Bobanu Klikovac (Krajova), Dijanu Ujkić (Magura Ćisnadije) i Ljubicu Nenezić (Glorija Bistrica).

Za razliku od njih, Andrea Klikovac, Itana Grbić (Bukurešt), Marta Batinović (Valčea) i Jasna Boljević (Rapid Bukurešt) moraće da se vrate u svoje klubove.

Naime, odlučeno je da se u ženskom šampionatu 24. juna odigra samo zaostala utakmica 16. kola Slobocija - Bukurešt. Ukoliko gošće osvoje bar bod, osvojiće titulu.

Za 16. jun zakazane su utakmice četvrtfinala Kupa Bukurešt - Slatina i Valčea - Dunarea, a finalni turnir, na kojem učestvuje i Rapid Jasne Boljević, odigraće se 20. i 21. juna.

U muškoj ligi, u kojoj su predstavnici Crne Gore Nemanja Grbović (Steaua), Nebojša Simović (Dobrođea Sud) i Pero i Vuk Milošević (Politehnika Temišvar) odigraće se tri preostala kola od 14. do 21. juna, kao i nekoliko zaostalih mečeva 28. juna.

Finalni turnir Kupa odigraće se 24. i 25. juna u Konstanci, gdje će domaća Dobrođea dočekati tim Miloševića, dok će se u drugom polufinalu sastati Bakau - Dinamo Bukurešt.

Zanimljivo, taj meč će se računati i u prvenstvu, jer Bakau i Dinamo nisu odigrali međusobni meč u 20. kolu.

Ovaj plan o nastavku sezone bi mogao da padne u vodu samo ako se u Rumuniji produži vanredno stane i poslije 15. maja.

Pratite nas!