- Ova sezona i godina, generalno, mora da nas drži budnim cijelo vrijeme. Svjesne smo obaveza i smatram da smo spremne za njih. Apsolutno prostora za opuštanje nema.

Tokom ciklusa smo radile kvalitetno kako bi bile spremne za napor koji nas čeka. Igraćemo i najvažnije utakmice u kvalifikacijama za odlazak na Olimpijske igre. Tokio je san i drži nas budnim cijelo vrijeme. Biće nevjerovatno teško, ali sam ubijeđena da ćemo energiju koju imamo dati  za naše ciljeve - poručila je Majda Mehmedović.

Krilo Budućnosti i našeg nacionalnog tima očekuje uzbudljiv januar, februar... Sve do maja... U jakom je trenažnom procesu sa ekipom. Naredne sedmice, 25. januara Budućnost će na premijeri Lige šampiona odigrati meč sa Savehofom.

- Prošlo je baš puno vremena od naše posljednje klupske utakmice u Ligi šampiona. Uželjela sam se i sve djevojke ovakvih utakmica. Nema ništa ljepše od toga, zato željno iščekujemo subotu. Igrali smo početkom januara dva meča u Regionalnoj ligi, ali to ne može da se uporedi sa Ligom šampiona. Mislim, prije svega, na značaj i na emociju. Ali su nam svakako dueli sa dva protivnika poslužila dobro za pripremu onoga što brzo dolazi. Svjesni smo da imamo tri kvalitetna rivala, neće biti lako, ali mnogo smo radile u ovom periodu, sa namjerom da se nadogradimo i spremnije dočekamo prvu utakmicu.

Savehof?

- Motiva ne fali, danas je teško reći ko je najbolji, jer papir u današnjem rukometu ne znači ništa. Ima mnogo iznenađenja i sve ekipa znaju da igraju. Ne smijemo, naročito, u drugoj fazi, sebi da dozvolimo lošu partiju. Moramo maksimalne da budemo. Nema govora o tome da možemo nekoga da potcijenimo, odnos i stav mora biti kao da igramo protiv Đera, ako želimo da ispunimo cilj i kvalifikujemo se za završni turnir.

Najveći izazov za ,,plave“ je Đer. U 2. kolu putuju u Mađarsku ekipi koja je i šampion i u takmičarskom-pobjedničkom ritmu.

- Ključ u svakoj utakmici je maksimalan fokus u defanzivi. Prije svega pametne moramo da budemo jer nas čeka snažna ekipa, elita rukometa koja stalno igra završne turnire. Probaćemo taktički da ih nadmudrimo. Ne smijemo dozvoliti da od prevelike želje izgorimo. To je ključ protiv Đera.

Budućnost je snažna u odbrani. Aduti su poznati, ali Budućnost mora i da smanji oscilacije. Može li Budućnost preko granica?

- Mislim da možemo. Budućnost ima mladu ekipu, ključni igrači u odbrani su jedni od mlađih koje imamo i u rukometu. Svjetsko prvenstvo nam je donijelo dobre stvari jer su, prije svega, mlađe igračice bogatije za još jedno prvenstvo i iskustvo. Ubijeđena sam da je sve to ostalo u nama i da ćemo napraviti korak naprijed i u tom segmentu. Znači, oscilacije, prosto su dio igre, ali potrudićemo se da ih smanjimo.

Krim je treći rival Budućnosti u Ligi šampiona. Odlično se poznaju?

- Kvalitetna ekipa. Djevojke željne dokazivanja, a Bregi radi dobro sa njima. Poznajemo se dobro, ali na terenu sve drugačije izgleda. Nekad se ne uspije realizovati planirano, ali, smatram da naše iskustvo mora pobijediti Krim.  Kako sa njima, tako i sa Savehofom, a tek sa Đerom, ne smijemo dozvoliti opuštanje. To je luksuz, jer je sada sve ozbiljnije. Sa njima moramo biti motivisane kao sa Đerom.

O onome što tek kasnije treba da dođe, a to je četvrtfinale, Majda kaže:

- Sve zavisi od nas. Najbitnije da zadržimo što je bilo dobro u prvom dijelu i da nadogradimo sebe, sa željom i borbom, što nikad nije bilo upitno. Ko god da dođe, sigurna sam da ćemo dati sve od sebe da ih maksimalno spremimo. Na kraju krajeva, ako odigramo dobro, moramo i pobijediti.