Desetkovani tim Budućnosti je 20 minuta igrao spektakularno, najavio veliku senzaciju u Hrvatskoj, ali je na kraju ostao bez snage i pomalo nezasluženo izgubio od Podravke 29:26 na startu Lige šampiona.

Početak Podgoričanki je bio nevjerovatan. Sedamnaestogodišnja Sara Gugač i tri godine starija Nikolina Vukčević bile su iznenađenje za domaće, a Majda Mehmedović, Alison Pino i Andrea Lekić su pogađale iz svih pozicija i stalno povećavale prednost.

Nakon serije 5:0 je bilo 8:2 na početku 11. minuta igre, a na isteku 20. je bilo čak 14:5!

Znalo se, međutim, da to nije realan rezultat i da će duža klupa Podravke doći do izražaja. Legendarni Zlatko Saračević je brojnim izmjenama ubrzao igru i nametnuo ritam koji tim Dragana Adžića nije mogao da prati.

Prednost se polako topila, da bi Podravka u 35. minutu zaključila seriju 6:0 i izjednačila na 17:17.

Uslijedio je period ravnopravne igre, da bi Dijana Mugoša u 53. minutu prvi put donijela Podravku plus dva (25:23) i najavila trijumf svog tima...

Lekić je bila najefikasnija sa devet golova, Pino je dala šest, Mehmedović, Gugač i Vukčević po tri, a upisale su se i Radmila Petrović na svom nastupu poslije četiri godine i Anastasija Marsenić.

PODRAVKA - BUDUĆNOST 29:26 (12:17)

Koprivnica - Dvorana Gimnazije „Fran Galović”. Igrano bez prisustva publike. Sudije: Alvares i Bustamante (Španija). Sedmerci: Podravka 7 (4), Budućnost 2 (1). Isključenja: Podravka 8, Budućnost 12 minuta.

Podravka: Tucaković, Ećimović, DUMANSKA (15 odbrana), Zadravec, TURK 6, BEGANOVIĆ 5, Karlovčan 1, Milošević 4 (2), Džono, MILOSAVLJEVIĆ 3 (1), MUGOŠA 2, FRANUŠIĆ, Buljan, Zrnić, CAKALU 3 (1), Karloš 5.

Budućnost: Atingre (jedna odbrana i dva sedmerca), ARENHART (devet odbrana), PETROVIĆ 1, GUGAČ 3, Senić, G. Marsenić, Novović, A. Marsenić 1, PINO 6 (1), LEKIĆ 9, MEHMEDOVIĆ 3, Anđušić, VUKČEVIĆ 3, Krivokapić.