Andrea Škerović najbolja je mlada rukometašice Crne Gore u 2020. godini. Članica Rudara (filijala Budućnosti) bila je odlična sa gola u najjačoj crnogorskoj ligi - na osam utakmica bilježila je prosječno skoro 10 odbrana, a blistala je u prvom kolu u trijumfu protiv Budućnosti.

- Srećna sam zbog nagrade koju, iskreno, nijesam očekivala. Ponosna sam jer je ovo prvi put da sam dobila veliko priznanje kao potvrda velikog rada sa mojom ekipom i trenerima.

Mlada igračica uskoro će da napuni 17 godina, a na ljeto je očekuje sa reprezentacijom nastup na EP u Podgorici.

- To je nešto o čemu svi razmišljamo i sanjamo, za nas će nastup na EP biti najveće takmičenje u karijerama. Prošle godine propustili smo veliki broj mečeva zbog kovida - 19, a nadam se da će se situacija smiriti i da ćemo bez problema odraditi sve ono što je zacrtano za prvenstvo. Mi se i u klubu spremamo kroz ligaške utakmice. Najmanje smo rezultatom opterećene, jer je cilj da što više igramo i izvučemo dobre stvari.

Škerović sa ekipom broji drugu godinu prvoligaškog staža.

- Čeličimo se kroz prvoligaške utakmice. Kvalitetno treniramo, radimo temeljno pripreme za rivale, a lično, najviše me raduju golmanski treninzi.

Ekipa koju predvodi Ivan Terzić i trener golmanki Marina Rakočević, je mlada i pokazuje potencijal kao dobra garancija za budućnost reprezentacije i kluba. Škerović se posebno raduje okupljanjima nacionalnog tima.

- Sjećam se kampova na Ivanovim Koritima, posebno prvog poziva za pionirsku reprezentaciju. Sve mi to znači. Za reprezentaciju je uvijek posebna emocija.

Počela je u Podgorici 2013.

- Slučajno sam stala na gol, ali nijesam slučajno izabrala rukomet. Lijepo mi je bilo na treninzima zato sam odlučila, jer sam trenirala i odbojku, da nastavim sa rukometom. Srećna sam što sam dio ovakvog tima i reprezentacije.

Trenira puno, dobar rad je zagarantovan u ŽRK Budućnost.

- Zaista se puno trenira, naporno je, ali bez toga se ne može dalje - jasna je mlada golmanka.

 

Uzori iz muškog rukometa

Andra je izdvojila Klaru Voltering, ali uzore sa gola vidi u muškom rukometu.

- Koliko god da je čudno, ali od uzora bih izdvojila muške golmane, a to su Volf, Omejer i Šterbik.

Pratite nas!