Otkazivanjem završnice Lige šampiona za rukometašice okončala se karijera jedne od najboljih crnogorskih rukometašica svih vremena, Katarine Bulatović.

Fenomenalni desni bek, djevojka koja je četiri puta osvojila Ligu šampiona, uzela evropsko zlato i olimpijsko srebro sa Crnom Gorom, bila najbolji strijelac na ta dva nezaboravna takmičenja, odlučila je da kaže konačno zbogom.

Kaća je nedavno produžila ugovor sa Đerom, obavezala se da igra završni turnir, ali je on otkazan zbog koronavirusa.

Uprava mađarskog kluba, trener Gabor Danji i saigračice su uradili sve da je ubijede da nastavi karijeru, da odigra još jednu sezonu i oprosti se kako joj dolikuje, ali je ona odlučila da kaže zbogom, jer želi da zasnuje porodicu.

- Otkazivanje fajnl-fora me je pogodilo. Odlučila sam da produžim karijeru samo zbog tog turnira, ali to je sada propalo. Nema više smisla da nastavim. Hvala predsjedniku Čabi Barti, šefu stručnog štaba Gaboru Danjiju, saigračicama, svim zaposlenim u Đeru i navijačima na vjeri u mene koju su mi pokazivali. Nisam ovako planirala povratak u Đer, ali nemam uticaj na druge stvari i zbog toga završavam svoju profesionalnu sportsku karijeru - rekla je Kaća, koja se sinoć vratila u Podgoricu.

I Barta je tužan.

- Žao mi je što se Katarinina karijera ovako završila. Istinska legenda, dominantna figura ženskog rukometa se oprostila. Jedna od najprofesionalnijih igračica koje sam ikad sreo kaže zbogom rukometu. Puno ti hvala na izdanjima u našem klubu i pozitivnom stavu. Želim ti sve najbolje u životu nakon sporta - rekao je prvi čovjek trostrukog uzastopnog prvaka Evrope.

Pratite nas!