Kapiten crnogorske reprezentacije Vasko Ševaljević oprostio se od nacionalnog dresa. Iza 34-godišnjeg Kotoranina ostaje pet učešća na evropskim i dva na svjetskim prvenstvima, ali i nezaboravni mečevi u baražu za SP 2013. protiv Švedske.

- Bila mi je najveća čast i zadovoljstvo biti crnogorski kadetski, juniorski, seniorski reprezentativac i na kraju  kapiten državnog tima zemlje koju volim više od sebe. Reprezentacija je za mene uvijek bila i ostaće svetinja.

Nakon više od petnaest godina reprezentativne karijere, teško je sročiti sve u par rečenica. Petnaest prelijepih godina koje su obilježile moju sportsku karijeru, gotovo čitavu mladost, dio života koji se ne zaboravlja. Došao sam uzdignute glave, tako i odlazim. Ponosno, jer iza sebe ostavljam momke koji će nastaviti da nose dres sa državnim grbom i da se bore za njega najbolje što mogu.  Onako kako sam ja sve ove godine. Kao igrač i kapiten reprezentacije odlazim, ne žalim ni za čim, jer znam da sve što sam uradio, uradio sam iskreno, pošteno i najbolje što sam mogao.

Kada sam sinoć saopštio saigračima moju odluku, shvatio sam još jednu stvar. Da me neće pamtiti kao nekog ko je igrao dobro ili loše, postizao ili promašivao golove, već nekog ko ih je podržavao, s kim su slavili, tugovali, dijelili iskrenu emociju i na kraju naučili nešto što će ih učinjeti boljim igračima i ljudima. Zato odlazim ispunjen ponosom, punog srca.

Najveće HVALA mojoj porodici, mojim saigračima, stručnim štabovima, fizioterapeutima, Rukometnom savezu Crne Gore, navijačima...

Uvijek ću biti tu za Crnu Goru i crnogorski rukomet. Crna Goro volim te!

 

Vaš kapiten, Vasko Ševaljević.

 

FOTO; IHF

Pratite nas!