Novogodišnji festival Mini rukometa na Cetinju, u organizaciji mladog kluba Stars, završen je juče i svi su bili zadovoljni. Cilj je bio, kako je ispričao trener Marko Martinović, promocija sporta i animacija djece da se bave rukometom.

- Prvi put smo organizovali ovakav turnir. Iskoristili smo priliku i da obilježimo treći rođendan. U konkurenciji djevojčica učešće su uzele ekipe Budućnost Bemax, Partizan iz Tivta, Titan i Stars, a u konkurenciji dječaka nastupali su rukometaši Lovćena, Partizana iz Tivta, Podgorice 2020, a mi kao domaćini prijavili smo dvije ekipe. Rezultat nije bio primaran, jer u ovom uzrastu igra je najvažnija - kazao je Martinović.

 Stars je počeo sa radom prije tri godine, ova ekipa takmiči se u Pionirskoj ligi. Martinović je zadovoljan odzivom djece i talentom koji postoji na Cetinju.

- Zadovoljan sam odnosom i radom, što se polako pokazuje na terenu. Rezultati nijesu u prvom planu, jer, bez obzira što smo klub, funkcionišemo kao škola rukometa. Trudim se da što više djece okupim, da ih obučimo i da uživaju i sportu.

Članovi cetinjske ekipe treniraju uglavnom u OŠ ,,Njegoš”.

- Pionirska ekipa, kada dvorana nije zauzeta, odradi sedmično trening, a sve ostale obaveze završavamo u sali škole. Dešavalo nam se da bez treninga u glavnoj dvorani odemo na utakmice Pionirske lige. A gdje treniramo? Improvizovali smo dosta toga. Lično sam poprečno, na terenu, iscrtao linije i bukvalno treniramo na samo jednom, golu.

Nema predaje dok god ima vrijedne i talentovane djece.

- Talenat je tu i to se vidi u Pionirskoj ligi. I to je nešto što ohrabruje u daljem radu. Iskreno, ženski rukomet  nije na pravi način zaživio u gradu, a našoj ekipi dobro ide. Trudićemo se da ostanemo, makar konkurentni, u Pionirskoj ligi.

Pratite nas!