Budućnost je kroz istoriju imala igračice iz Azije (Južna Koreja) i Afrike (Tunis), a od ove sezone dres najvećeg crnogorskog kluba nosiće i djevojka iz Južne Amerike.

Između stativa „plavih” stajaće Brazilka Barbara Arenhart, kojoj je najveći uspjeh zlato na Svjetskom prvenstvu u Srbiji 2013. godine, kada je i proglašena za najbolju golmanku.

Djevojka koja je već ispisala istoriju najvećeg crnogorskog kluba u kratkom telefonskom intervjuu za MNE rukomet govori kako joj protiču prvi dani na pripremama u Kolašinu.

- Sve je fino ovdje. Sve djevojke su me lijepo dočekale, osjećam se kao da sam dugo dio ovog tima. Veoma sam opuštena, sa trenerima se odlično razumijem. Sve je kako bi trebalo da bude - rekla je 33-godišnjakinja iz Novo Amburga.

Iako dane provodi u polukarantinu (iz sobe smije da izađe samo na trening) jasno joj je da je došla u veliki klub.

- Sve je veoma profesionalno u Budućnosti. Prije nego što sam došla sam znala da je tako, da tim ima dobru pozadinu, da se menadžment kluba stara da sve bude u najboljem redu. Sada sam se u to uvjerila.

Nekadašnja golmanka Park Sagunta, Bjasena, Hipobanke, Baja Marea, Nikebing Falstera i Vaca je šest sezona odigrala u Ligi šampiona. Dva puta je stala u kvalifikacijama, tri puta u grupnoj fazi, a sa rumunskim timom je u sezoni 2014/2015. stigla do četvrtfinala i ispala od ruskog Dinama. Sada se nada da će otići korak dalje.

- Imamo odličan tim, pravi takmičarski, sa dosta iskusnih, odličnih rukometašica. Liga šampiona je veliki izazov, ali vjerujemo da možemo da dođemo do fajnl-fora. Vidim da svi timovi rade naporno i ozbiljno, zbog čega moramo da budemo na nivou.

Arenhart je prethodne četiri godine provela u Mađarskoj i dobro poznaje Đer, koji je posljednjih sezona uvijek glavni favorit za osvajanje Lige šampiona. Kaže da je teško porediti Budućnost i mađarskog velikana.

- To su dvije različite kulture i shvatanja rukometa. Đer dovodi mnogo dobrih igračica, igra i veoma jaku mađarsku ligu, igraju se različiti stilovi rukometa. Ne volim da se poredim sa bilo kim, naše je da pokažemo da smo bolje spremne kada dođe do duela sa njima - zaključila je Brazilka.