Novi igrač Zagreba Miloš Božović, zbog povrede ramena, propustiće premijerni meč Crne Gore protiv Hrvatske, koji se igra u četvrtak u Gracu, a neizvjestan je i za naredna dva duela u grupnoj fazi protiv Srbije i Bjelorusije. 

Dvadesepetogodišnji igrač koji pokriva poziciju srednjeg i lijevog beka povrijedio se u prijateljskom meču protiv Slovenije koji je odigran 4. januara u Trbovlju.

Nakon što je propustio kontrolni duel protiv Sjeverne Makedonije koji je, takođe, bio u sklopu priprema za Evropsko prvenstvo, Božović je pokušao da se vrati u trenažni proces, ali se ispostavilo da je bol preveliki i da ne može da pomogne saigračima u prvom meču na predstojećem šampionatu protiv Hrvatske.

Medicinskom timu naše reprezentacije sada predstoji veliki posao kako bi jednog od najvažnijih igrača u napadu, osposobio za preostala dva duela u grupnoj fazi.

U stručnom štabu izražavaju zadovoljstvo zbog činjenice da je Božović ostao na pripremama uprkos povredi i da putuje u Grac, gdje će pokušati da pomogne saigračima ukoliko bude i najmanje mogućnosti za to.

Time se još jednom potvrđuje njegova profesionalnost i posvećenosti obavezama u dresu sa državnim grbom, ali i odlična atmosfera koja vlada u ekipi i pored brojnih problema.

Zbog problema, odnosno povreda, iz kombinacija za Evropsko prvenstvo već otpali pivot Nebojša Simović i lijevo krilo Miloš Vujović. Povreda Božovića predstavlja novi veliki udarac za naš tim, što najbolje potvrđuje činjenica da se radi o trećem igraču iz startne postave, koji bi mogao da propusti peti nastup nacionalnog tima na prvenstvima Evrope.

 

Pratite nas!