Jovanka Radičević pred današnji duel sa Odenzeom u 12. kolu Lige šampiona upozorava na nekoliko važnih detalja koji bi mogli da utiču na kompletan utisak njenog tima.

- Očekivanja su kao što su obično i svi navikli, a negdje nam rezultati i naša borba daju za pravo, da nas pred svaku utakmicu proglase za favorita, sa čim se ne bih složila uoči ovog meča. Imamo paklen ritam u posljednjih sedam dana, nijesmo imale vremena ni da se odmorimo od puta iz Rumunije, ali kada počne utakmica na to ćemo da zaboravimo. Očekuje nas možda i najteža utakmica ove sezone, jer je danski tim izuzetan protivnik sa vrhunskim igračicama na svim pozicijama i trče svih 60 minuta - kazala je Radičević.

Najveći problem za kapitenku Majdu Mehmedović i saigračice mogao bi da predstavlja umor, jer će današnji duel biti treći koji će odigrati u samo sedam dana, nakon remija u Brestu i poraza u gostima od Valčee.

- Umorne smo zbog napornog ritma utakmica, ali ukoliko budemo igrale kao tim i borbenost bude na potrebnom nivou, sve je moguće. Pružićemo maksimum, vjerujem da ćemo biti spremne da odigramo na pravi način, a očekujem interesantnu utakmicu - istakla je golmanka Barbara Arenhart.

Odenze je stigao motivisan i sa puno optimizma nakon remija sa Đerom.

- Imaju sjajan sastav, najmanje dvije kvalitetne igračice na svakoj poziciji, mnogo trče i moramo da se fokusiramo da ih spriječimo u tome. Moramo da ih uvedemo u naš ritam, da budemo jake u odbrani, a da nam napadi traju što je duže moguće - kazala je reprezentativka Brazila.

 

Grupa 2

Subota

Budućnost - Odenze (18)

Đer - Brest (18)

Nedjelja

Borusija - Podravka (14)

Valčea - CSKA (16)

 

Grupa 1

Nedjelja

Esbjerg - Krim (16)

Mec - FTC (16)