Rukometni savez Crne Gore i Elektroprivreda Crne Gore AD Nikšić nastavljaju saradnju. Ugovorom je predviđeno da će EPCG kao generalni sponzor Saveza, nastaviti da pruža podršku nastupima reprezentativnih selekcija na međunarodnoj sceni, te razvoju rukometa u svim centrima naše države.

Izvršni direktor EPCG Igor Noveljić, naglasio je da je Elektroprivreda u svojoj 110-godišnjoj istoriji uvijek podržavala razvoj svih segmenata društva.

- Posebno je zadovoljstvo kada podršku opredjeljujemo sportu. Ne samo zbog reprezentativnih utakmica, već više zbog doprinosa da se u sport uključi što više mladih ljudi, da nauče da njeguju vrijednosti koje sport podstiče: timski duh, fer i poštena igru, kao i da imaju zdravi fizički i psihički razvoj. Naša obaveza je u ovim izazovnim vremenima još veća i nadamo se da ćemo generalnim sponzorstvom doprinijeti i da se nastavi tradicija ostvarivanja dobrih rezultata naših rukometnih reprezentacija.

Uz podsjećanje da je EPCG tradicionalni partner Saveza, te da je saradnja produbljena potpisivanjem ugovora o generalnom sponzorstvu, predsjednik RSCG Petar Kapisoda istakao je da vjeruje da će ženska reprezentacija ostvariti dobar rezultat na predstojećem Evropskom prvenstvu u Danskoj, te da će i naredna godina biti uspješna za crnogorski rukomet, što će biti na zadovoljstvo kako navijača i ljubitelja rukometa, tako i svih sponzora i partnera Saveza.

- Nastavak saradnje je logičan sljed događaja nakon brojnih uspjeha koje smo zajednički ostvarili. Naši rukometaši i rukometašice su bili učesnici evopskih i svjetskih smotri, čime smo zadržali mjesto u krugu država koje imaju svoje predstavike na najvećim takmičenjima i u muškoj i u ženskoj konkurenciji. Ali okrenuti smo novim izazovima - prvi nas očekuje već za nekoliko dana kada rukometašice počinju nastup na Evropskom prvenstvu u Danskoj. I naredna godina obiluje brojnim takmičenjima na kojima će nastupiti naše reprezentativne selekcije, pri čemu je plasman na Olimpijske igre u Tokiju, glavni cilj koji smo postavili ispred sebe u narednom periodu. Podrška EPCG je od izuzetnog značaja u nastojanju da ostvarimo te ciljeve i zbog toga izražavam veliku zahvalnost za podršku koju dobijamo. Vjerujem da će saradnja biti dugoročna i da će biti na obostrano zadovoljstvo.

 

Pratite nas!