Budućnost Bemax raste iz utakmice u utakmicu, ali je potrebno vrijeme jer je u pitanju dug proces, kaže trener Bojana Popović uoči sjutrašnjeg duela protiv Bresta u osmom kolu DELO EHF Lige šampiona. Popović ističe da će biti teško u novom okršaju protiv vicešampiona Evrope, teže nego što je to bilo prošlog vikenda kada je francuski predstavnik pred svojim navijačima slavio 25:21.

U odnosu na prvi međusobni duel, naše šampionke će biti značajno oslabljene, jer u sastavu zbog povrede neće biti desnog beka Valerije Maslove, koja je bila jedina opcija na toj poziciji, a ujedno je i glavno oružje u bekovskoj liniji.

Zato će u sastavu biti kadetska reprezentativka naše države Jelena Vukčević, koja je iz Rudara (filijala Budućnosti Bemax), prekomandovana u prvi tim.

- Svi bekovi će po malo preuzeti tu ulogu, jer konkretno desnog beka nemamo. Čak ćemo u sastav uvrstiti Jelenu Vukčević i nadam se da će dobiti šansu da upiše prvi nastup u Ligi šampiona.

,,Plave” su bez pobjede u grupi A, bile su blizu u duelima sa Brestom i FTC-om, a sa dobrim izdanjima krenuli su od ruskog Rostova koji je bio rival u četvrtom kolu.

- Želja nam je bila da rastemo iz utakmice u utakmicu. Mislim da se to dešava, svjesni da je i za to potrebno vrijeme zbog samog procesa. Bitna je stvar kada se djevojke na terenu razumiju i funkcionišu. Svjesni smo, naravno, da u nekim važnim momentima, a zbog izbora rotacije i neiskustva, dolazi do pada koncentracije, samim tim i do promašaja. Znamo, takođe, da je tanka linija između uspjeha i neuspjeha, a naša mlada ekipa lako, zbog svega, a najviše neiskustva, u žurbi da stigne minuse, lako ulazi u greške. Na tome radimo, djevojke pokušavaju da isprave greške i mislim da su u dobrom dijelu podigle nivo igre. Prije svega u nekim momentima trezvenije i pametnije donose odluke na terenu. Smatram da su u Brestu pokazale, većim dijelom utakmice, kvalitetnu igru.

Iako je Maslova zbog povrede morala da napusti teren već u 11. minutu, Tatjana Brnović i saigračice pružile su snažan otpor favorizovanom protvniku u prvom međusobnom duelu.

-  Imali smo peh, žao mi je Maslove, od nje sam i najviše očekivala u ova dva meča jer je vidan bio pomak. Da se nije povrijedila meč bi bio baš pravi, čak smo možda mogli da iznenadimo. Sada znamo da je čeka pauza, moramo se prilagoditi tom nekom načinu igre bez lijeve ruke na desnom beku. Neće biti jednostavno, očekujem teži meč kod kuće od onoga u Brestu, jer je ekipa tada, kada se Maslova povrijedila, a što je bilo šokantno, dobila dodatnu energiju. Iskreno se nadam da će sa dobrom energijom krenuti u novi duel, da će pokazati zube i da neće dozvoliti da rival, u našoj dvorani, diriguje igrom.

I pored problema, čini se da su „plave“ uhvatile dobar ritam.

 - Od Rostova smo našli koncepciju igre i probali smo da svaki igrač da doprinos i mislim da su djevojke rasle zajedno. U početku je sve bilo šokantno, ali ne i ne iznenađujuće. Sada smo se stabilizovali i imamo  perspektivu, ali sve to je baš dug proces i prosto je teško pričati. Moja želja je bila, a nijesmo imali ljeto za rad na raspolaganju, da napadnemo prva dva rivala - Podravku i Borusiju. Nijesmo uspjeli, jer su se pokazali kao kvalitetni protivnici. Sada moramo čekati šansu i u drugom dijelu grupne faze da nađemo ritam, s nadom da će svi biti zdravi i da će se Maslova vratiti u važnim utakmicama.

 

Pratite nas!

Najčitanije

  • Nedjeljno

  • Mjesečno

  • Sve