Rukometašice Budućnosti večeras (18) dočekuju ekipu Bukurešta u 10. kolu elitnog takmičenja. ,,Plave” će kao i u prethodnom duelu sa FTC-om nastupati oslabljene (otpala i Ivana Mitrović), a Bukurešt će bez golmanke Tes Vester.

- Očekuje nas još jedan težak i izazovan meč za našu mladu ekipu koja stasava, a u prošlom kolu je pokazala da je spremna da odigra na dobrom nivou i u vreloj atmosferi kao što je bilo u Budimpešti. Parirali smo svih 60 minuta izuzetnoj ekipi kao što je Ferencvaroš, tako da očekujem isto i protiv Bukurešta. Imamo praktično isti sastav, u kojem neće biti Tatjane Brnović, ali se vraća Nikolina Vukčević. Vjerujem u veliku borbu svih 60 minuta, želimo da rastemo kroz utakmice. Nadam se da ćemo ispraviti greške koje su nam se dešavale u prvom meču u Bukureštu, koje smo pravile bez potrebe i da ne dozvolimo protivniku da stekne razliku zahvaljujući lakim golovima.

Potreban nam je kontinuitet igre i disciplina tokom čitavog meča, neće biti lako, jer Bukurešt ima veliki broj zvijezda u timu. Naše mlade igračice su osjetile protivnika u prvom duelu, vjerujem da će sada njihov pristup biti opušteniji, bez tenzije, što nam je uvijek cilj. Djevojke su dobro radile ove sedmice i sigurna sam da će dati sve od sebe – istakla je Bojana Popović.

,,Plave” očekuje veliki izazov, u Podgoricu je stigao jedan od favorita za završni turnir Lige šampiona.

- Očekuje nas težak meč protiv odličnog tima sa vrhunskim pojedincima na svim pozicijama. Moramo da budemo na nivou i u odbrani i u napadu. Odbrana je kao i uvijek najvažnija, ukoliko u tom segmentu pružimo dobro izdanje, prenijećemo dobar osjećaj i u fazu napada. Potrebno je da budemo pametne i disciplinovane u napadu, jer ekipa kao što je Bukurešt zna da kazni svaku grešku, lakim golovima. Pružićemo naš maksimum u ovom trenutku i mogu da najavim veliku borbu – kazala je Ivona Pavićević.

Nadaju se u podgorčkom timu neizvjesnom meču.

- Najvažnije je da budemo na visokom nivou u odbrani, te da golmani pruže dobro izdanje. Vjerujem u nas i u to da imamo šansu, iako je Bukurešt odličan tim. Sigurna sam da će sve djevojke pružiti maksimum, ukoliko bude tako, može se očekivati dobra utakmica – kazala je Ilda Kepić.

Za Bukurešt nastupaju Ema Ramusović i Andrea Klikovac, a dres ekipe iz Rumunije nosi nekdašnja prvotimka Budućnosti Kristina Neagu.

 U preostalim mečevime desetog kola grupe A, Borusija Dortmund danas dočekuje Rostov Don, dok će u nedjelju igrati Brest i Ferencvaroš.

Naknadno će biti određen termine utakmice Esbjerg - Podravka.

Pratite nas!