Koliko ranjiva Budućnost može danas u Koprivnivci protiv Podravke na startu nove Lige šampiona, mogu li mlade da neutrališu pritisak, a iskusnije da izdrže ritam 60 minuta... Kako će Radmila Petrović, nakon četiri godine pauze, odgovoriti obavezama... Da li će se pauza i mini pripreme bez pripremnih utakmica odraziti na izdanje ,,plavih”...

Pitanja čekaju odgovor.

- Nakon duge pauze bez rukometa i utakmica krećemo, a imali smo drugu sliku i viziju početka Lige šampiona. Međutim, korona virus nas je poremetila u planovima i to je naša realnost. Prva utakmica je po običaju najteža, a ova je za nas najspecifičnija. Zbog čega? Iz više razloga i oni su poznati. Nijesmo se adekvatno spremale, bez pripremnih utakmica ne znamo gdje smo. Prvi put u karijeri na ovaj način sačekaću početak Lige šampiona - rekla je Majda Mehmedović.

Trener Dragan Adžić neće računati na 11 prvotimki, a igru će bazirati oko Majde Mehmedović, Alison Pino, Andree Lekić i Radmile Petrović, koja se poslije četiri godine pauze vratila sportu. Tu su još golmanke Barbara Aranhart i Armel Antigre. Debitovaće juniorke Anastasija Krivokapić, Gordana Marsenić, Sara Gugač, Mila Novović, Milica Anđušić i Sara Senić.

- Situacija je čudna. Igraćemo sa protivnikom koji je spreman i koji je u pripremnom periodu odigrao veliki broj prijateljskih mečeva. Podravka se pojačala za ovu sezonu, igra dobro i očekuje nas težak zadatak.

Majda vjeruje da će djevojke koje su se prije tri, četiri sedmice priključile prvom timu bez pritiska odigrati premijerni duel.

- Sigurna sam da ćemo pružiti sve najbolje što trenutno možemo. Pohvalila bih posebno juniorke. Puno su nam pomogle u pripremi meča. U ovom periodu rada sa njima razgovarali smo i savjetovali da se opuste i sa što manje pritiska igraju.

Utakmica počinje u 16 sati.

Pratite nas!