Rukometašice Budućnosti Bemax u nedjelju gostuju Borusiji u Dortmundu u utakmici 13. kola DELO EHF Lige šampiona. Biće to okršaj protiv tima koji je slavio u Podgorici (34:29) u septembru prošle godine, a koji je u dosadašnjem dijelu takmičenja ostvario četiri pobjede, te upisao remi i sedam poraza.

Budućnost Bemax je u dosadašnjih 12 mečeva jedinu pobjedu ostvarila protiv Bresta.

- Očekuje nas teško gostovanje protiv tima koji je kvalitet pokazao u većini mečeva ove sezone. Nedostaje im dosta igračica, ali i dalje su veoma opasne. Biće veoma teško, ali daćemo sve od sebe i pokazati volju, energiju i borbenost, kao što je to bilo u prvom poluvremenu duela protiv Esbjerga prethodnog vikenda – kazala je srednji bek Matea Pletikosić.

U preostala dva kola u elitnom takmičenju, naše šampionke će pokušati da izbjegnu posljednje mjesto u grupi, koje trenutno dijele sa Podravkom, koja u posljednjem kolu stiže u Podgoricu.

- Borusija svoju igru u velikoj mjeri bazira na polukontri. Dosta su brze i nezgodne, ali sam sigurna da ćemo igrati strpljivo i pametno u napadu, te da ćemo graditi šanse kao što je to bilo u prvom poluvremenu utakmice protiv Esbjerga u prethodnom kolu. Vjerujem da možemo da pružimo dobro izdanje – kazala je srednji bek Nataša Ćorović.

Duel u Dortmundu na programu je u nedjelju u 16 sati.

Ovog vikenda u grupi A igra se još samo jedan meč - Esbjerg u nedjelju dočekuje Brest, u srijedu će u Koprivnici igrati Podravka i FTC, a zbog pozitivnih slučajeva na korona virus odložen je okršaj Rostov Dona i CSM Bukurešta.

 

Pratite nas!