Koliko samo jedan pravi igrač može da promijeni sliku nekog tima u Prvoj ligi Crne Gore, najbolje se vidi na primjeru Marka Simovića.

Nekadašnji reprezentativac se poslije 18 godina vratio u Budvu, zaigrao za Budvansku rivijeru i odmah vratio metropolu crnogorskog turizma na rukometnu mapu.

Budvani su upisali tri ubjedljive pobjede u prva četiri kola, uz poraz na otvaranju od aktuelnog šampiona Lovćena.

Sa 11 golova, pet asistencija i četiri ukradene lopte, Simović je bio najzaslužniji za trijumf nad Partizanom (32:23), zbog čega smo ga izabrali za najboljeg igrača 4. kola.

- Poraz od Lovćena na startu je očekivan, u pitanju je klub koji je 10 puta bio prvak. Bio sam član te ekipe, osvojio titulu sa njom i znam koliko je ozbiljna. Trudimo se da postavimo naš klub na zdrave noge, da bude prava atmosfera među nama - rekao je 33-godišnji desni bek.

Simović nije zadužen samo za igre, već pomaže i oko organizacije kluba.

- Klub je privatni, ali je cilj da postanemo opštinski i imamo obećanja da će biti tako. Budžet nam je skroman, trudimo se da igrači sa strane imaju bar stan i hranu. Svjesni smo da bi uslovi trebalo da budu mnogo bolji, ali ove sezone smo bar nabavili opremu, da ličimo na pravi klub. Cilj nam je da budemo stabilan klub.

Tri uzastopne ubjedljive pobjede, protiv Rudara (30:21), Mornara 7 (37:22) i Partizana (32:23), mogle bi da utiču i na finansiranje kluba.

- Dobro smo odigrali ove tri utakmice, a i trener Dejan Dragnić nas je dobro pripremio. I mladi igrači su imali pravi pristup, a smatram da su ovi rezultati veoma bitni, da bi ljudi iz Opštine prepoznali kvalitet i preuzeli brigu o nama.

Simović je nekada bio crnogorski reprezentativac i sigurno bi imao bolju karijeru da nije imao čak pet operacija lijevog, šuterskog ramena. Da nije bilo toga, vjerovatno prošle i ove sezone ne bi igrao u našoj ligi.

- Volio bih da se podigne nivo lige, mora mnogo više da se radi. Bilo bi dobro i da se klubovi pojačaju, ali i da se mnogo bolje radi sa mladima. To je ključno. Ne mogu djeca da napreduju ako treniraju dva do tri puta sedmično - zaključio je Simović.

Pratite nas!