Rukometašice Budućnost Bemaxa danas zvanično kreću u pripreme za novu sezonu.

Ekipa je ponovo mlada, a Bojana Popović uglavnom će se oslanjati na domaći kadar. Prve obaveze ,,plave” očekuju 10/11. septembra u Turskoj protiv Kastamona, gdje bi možda i mogle da dođu do premijernih bodova.

U odnosnu na prošlu sezonu u ekipi nema golmanke Anastasije Babović i krila Brune Zrnić, a ranije su otišle reprezentativka Crne Gore Tatjana Brnović, zatim Valerija Maslova i Ivana Mitrović.

Veliki plus za podgorički tim je povratak Milene Raičević koja će nakon dvije godine (prvu nije igrala zbog trudnoće, a onda je nastupala u Turskoj) ponovo nastupati u omiljenom dresu. Od pojačanja angažovane su Vanesa Agović, Ivana Godeč, a za ,,plave” će igrati strankinje - Bugarka  Mari Plamenova Tomova i desno krilo iz Brazila, Adrijana Kardoso de Kastro.

Uprava kluba produžila je saradnju sa Ivonom Pavićević, Ninom Bulatović i golmankom Armel Atingre.

Dobra stvar za Stručni štab je što će ponovo moći da se osloni na Mateu Pletikosić (pod ugovorom sa Krimom, ali je opet pozajmljena).

Pitanje je kada će na teren moći da se vrati desni bek Katarina Džaferović koja se oporavljala od kidanja prednjih ukrštenih ligamenata, a tokom rada sa juniorskim nacionalnim timom imala probleme i sa tetivom.  

Crnogorski tim će uglavnm pripreme odraditi u Podgorici, sparingovaće početkom avgusta sa Krimom, planiran je odlazak u Sloveniju, a krajem avgusta nastup na Memorijalnom turniru “Josip-Bepo Samardžija” u Koprivnici.

U novoj sezoni Lige šampiona „plave“ će igrati u grupi B protiv Đera, Meca, Rapida iz Bukurešta, Storhamara, Esbjerga, Kastamonua i Lokomotive Zagreb.

 

 

Pratite nas!