Vrijeme je za okršaj protiv petostrukog šampiona Evrope i jednog od najvećih rivala u Ligi šampiona - Budućnost Bemax u subotu (18 sati) gostuje Đeru u šestom kolu elitnog takmičenja.

Mađarski predstavnik je lider grupe B sa osam bodova, dok su izabranice Bojane Popović u dosadašnjih pet mečeva osvojile pet i napravile veliki korak ka ostvarenju cilja - plasmanu u osminu finala.

- Đer je posljednjih godina u samom vrhu. Imaće i veliku podršku sa tribina što je adut. U Mađarsku idemo da se borimo i nećemo se unaprijed predavati. I do sada smo pokazali veliku borbu, a rezultat je mogao da bude bolji sa Mecom i Esbjergom, da nismo promašili veliki broj zicera. Do sada nas nije niko nadigrao, zbog čega i kažem da se unaprijed nećemo predavati. Imamo želju i veliku energiju - poručila je Matea Pletikosić.

Biće to i posljednji meč koji će kapitenka Milena Raičević i saigračice odigrati u Ligi šampiona pred pauzu koja slijedi zbog Evropskog prvenstva, čiji domaćini će u novembru biti Slovenija, Sjeverna Makedonija i Crna Gora.

- Cilj je osvaren, a ostaje žal zbog promašaja u duelima sa Mecom i Esbjergom. Vjerujem da ćemo i u ovom segmentu napredovati - kazala je Pletikosić.

,,Plave” su uprkos neiskustvo i tanjoj rotaciji pokazale u posljednjem kolu da mogu puno. Vidio je to i Rapid, kao jedan od favorita za plasman na F4.

- Mislim da smo do sada uradili dobar posao, a ovakvi mečevi su satisfakcija za naš tim. Očekujem veliku borbu, a želimo da pokažemo veliku energiju protiv sjajne ekipe sa sjajnim internacionalkama. Mađarska ekipa ima više iskustva od nas. Ima i asove koji nastupaju za svoje reprezentacije. Protiv Đera treba da pokažemo agresivnost - kazala je golmanka Armel Atingre.