- Vjerujem da ćemo dobre stvari koje su nam se dešavale u prethodnih pet kola zadržati protiv Bitighajma.

One koje nismo najbolje sproveli da ćemo ispraviti i da ćemo nakon subote raditi analizu koja će biti pozitivnija nego što je u ovom momentu poslije dva poraza od Bresta. Zdravstveni bilten je znatno bolji, a situacija sa povredama značajno je uticala na naše izdanje u Brestu. Ali, to su stvari koje su u našem sportu česte i na koje moramo da se adaptiramo i pružimo još više - istakao je trener ,,plavih“ Dragan Adžić na konferenciji za medije pred subotnji, posljednji duel grupne faze LŠ sa njemačkim Bitighajmom.

Budućnost još nije osigurala četiri boda za glavnu rundu Lige šampiona. Prolaz je siguran, a prije početka meča, a po završetku derbija u Rumuniji između Valčee i Bresta (počinje u 17 sati), situacija će biti jasnija. Pobjeda Valčee bi značila puno, jer bi u tom slučaju Brest prenio šest, Rumunke dva, a Budućnost četiri boda, bez obzira na rezultat iz ,,Morače“. U svakom slučaju, ,,plave“ žele pobjedu. Poštuju protivnika koji je u prošlom kolu, sa 20 golova iz tranzicije, pobijedio Valčeu.

- Bitighajm je kombinacija njemačkog i skandinavskog stila rukometa. Odličan rival za segmenat igre koji želimo da popravimo. Šampion Njemačke u ovoj sezoni igra sa šest, sedam vrhunskih internacionalki. Apsolutno bi u ovom sastavu, u nekoj drugoj grupi, bio siguran učesnik glavne faze Lige šampiona. Bitighajm je jači za pivotmenku Šulce i jači jer je dočekao pobjedu u Ligi šampiona i podigao samopouzdanje. Nakon naše utakmice bilo je mišljenje da ovoj grupi nijesu dorasli, ali očigledno da jesu. Imaju najiskusniji sastav, a iskustvo nije mala stvar u našem sportu. Samim tim znaju da igraju u gostima, a mi se spremamo, apsolutno da odgovorimo njihovim kvalitetima. Vjerujem da ćemo neke stvari popraviti koje nijesu bile dobre u prošlom meču.  

Vjeruje Adžić da će rukometašice Budućnosti sa boljom energijom, a nakon duela sa Bitighajmom, sačekati okupljanje nacionalnog tima.

- Nakon Svjetskog prvenstva okrenućemo se našoj igri i vjerujem da ćemo uspjeti u glavnoj fazi Lige šampiona da dođemo do kvalitetnijih izdanja u kontinuitetu. Sve što smo dobili kroz grupnu fazu, kvalitet kakav je dao Brest, Valčea i Bitighajm, je zalog za glavnu fazu i za nešto što nas od januara čeka. U svakom slučaju, u mečevima u kojima smo bili kompletni ili nekompletni, iz nekih razloga ne pružili maksimum, sve to može da doprinese našim boljim igrama u nastavku Lige šampiona.

Budućnost za subotu računa na golmanku Marinu Rajčić.

Pratite nas!