Poslije nezapamćeno lošeg starta sezone i pet poraza na isto toliko utakmica, Zagreb je promijenio trenera.

Ugovor sa Igorom Vorijem je sporazumno raskinut, na njegovo mjesto je postavljen Vlado Šola.

- Izgubili smo sedam utakmica u nizu, neke koje nismo smjeli, dok smo na nekim poraženi na način na koji nismo smjeli. Bivšem treneru smo jasno dali do znanja da vidimo kao ciljeve ove ekipe ulazak u finale SEHA lige, kao i plasman među šest najboljih ekipa u našoj grupi Lige šampiona, a da smo ih već u ranoj fazi dobrim dijelom kompromitovali, jasno je da smo morali nešto da napravimo. Posljednjih nekoliko dana smo intenzivne razgovore s Igorom Vorijem vodili kako ja, tako i sportski direktor Josip Valčić i glavni menadžer Božidar Jović, a jutros se iskristalisalo to da se sporazumno raziđemo. Promjenom trenera pokušaćemo da napravimo pozitivni šok i inicirati promjene unutar ekipe, ne bi li je trgnuli da pokušamo da pobijedimo Celje - rekao je direktor Zagrepčana Vedran Šupuković.

Šola je legendarni hrvatski golman, a vodio je Univerzitet Peking, koji je nastupao u SEHA ligi. Bio je kandidat za trenera Zagreba i nakon odlaska Veselina Vujovića, ali je povjerenje dobio Vori.

- Vlado Šola je već dugo u našem sistemu. U sklopu našeg kolektiva bio je trener kineske ekipe i već ranije bi bio imenovan za trenera Zagreba, ali se to nije dogodilo zbog kasnog otkazivanja kineske ekipe, koja će zbog pandemije virusa COVID-19 propustiti ovu sezonu. Nakon odlaska Igora Vorija, velike dileme oko imena novog trenera nije bilo, posebno stoga što je Vlado i ostao kod nas u klubu kao koordinator omladinskog pogona - naglasio je Šupuković.

Šoli će u radu kao savjetnik pomagati legendarni selektor Hrvatske, Lino Červar.

- Sigurno da nije ugodno naći se u situaciji kada nemaš previše vremena za upoznavanje ekipe, ali poziv Zagreba se ne odbija. Čast mi je što sam dobio ovu priliku. Kada sam razmišljao o Zagrebu, uvijek sam znao da želim biti dio te rukometne porodice i da kao trener želim da se dodatno afirmišem kroz rad u najboljem hrvatskom klubu. Sve svoje znanje i umijeće posvetiću ekipi i stvaranju rezultata. Na kraju, htio bih da se zahvalim Igoru Voriju, koji je radio najbolje što može. To je sport, ponekad nema uspjeha, ponekad ti ponestane i sreće. Njegov rad je, siguran sam, bio jako kvalitetan i pokušaću da nastavim gdje je on stao i nadogradim to svojim idejama - rekao je Šola.

Pratite nas!