Budućnost Bemax je dobro parirala Esbjergu u prvom poluvremenu, dok je bilo snage, energije i fokusa u igri, a u nastavku je bilo mnogo tehničkih grešaka, koje je protivnik kažnjavao lakim golovima, kazala je trener Bojana Popović nakon poraza od danskog tima u utakmici 12. kola DELO EHF Lige šampiona.

 - Esbjerg igra sjajno ove sezone i ovo je važna pobjeda za njih. Znali smo da će biti teško, jer je Esbjerg i u prvom meču pokazao kakav je tim. Dobro smo se pripremali u posljednje dvije sedmice i igrali dobro u prvih 30 minuta, dok je bilo snage, energije i fokusa u našoj igri. U nastavku smo napravili mnogo tehničkih grešaka i dozvolili protivnik da postiže lake golove. Pokušali smo i sa rotacijom da održimo ritam, jer neke djevojke nemaju snage da odigraju svih 60 minuta, kao što je slučaj sa Maslovom koja se vratila poslije dva mjeseca pauze. Uz to, neke mlade igračice još nemaju kvalitet i iskustvo da budu fokusirane u odbrani svih 60 minuta, pa smo u nastavku dozvolili da se razigra Rejstad koja je postizala golove i razigravala svoj tim. Teška utakmica za nas, a potrebno je da zapamtimo izdanje iz prvog poluvremena, jer je to način kako treba da igramo – kazala je Popović.

Desni bek Valerija Maslova vratila se u tim nakon pauze od dva mjeseca zbog povrede lakta i četiri puta zatresla protivničku mrežu.

- Zadovoljna sam igrom u prvom poluvremenu u kojem je odbrana bila na potrebnom nivou, dok smo u napadu bile strpljive i postizale golove. U nastavku je odbrana bila lošija i nijesmo pronašle način da zaustavimo Esbjerg. Primile smo mnogo golova i rezultat je na kraju minus od 11 golova – kazala je Maslova.

 

 

Pratite nas!