Nakon dvije sezone, a od ove je kapiten, Marta Batinović se rastaje sa Valčeom. Crnogorska reprezentativka ide u Buzau, gdje igraju ,,lavice” Bobana Klikovac i Dijana Ujkić.

Nakon što je otišla iz Budućnosti i pauze jer se u međuvremenu ostvarila kao majka, naša golmanka je izabrala Valčeu.

- Velika čast je bila igrati u fantastičnom klubu, ali, jednostavno, nisam htjela da produžim saradnju. Prvenstveno zato što nisam sa porodicom i sa sinom, koliko želim. Putovanja su bila naporna i duga. Po nekad sam pet, šest dana bila daleko od kuće, a za mene je to previše odricanja. Dobila sam odličnu ponudu iz kluba koji je treći na tabeli. Finansijski stoje dobro, razmišljala sam dugo da li da odem i pristala, bez obzira što sam imala još neke ponude od ekipa koje igraju Ligu šampiona. Ali, to nijesu klubovi sa velikim ambicijama u eliti, a da igram Ligu šampiona samo da bih je igrala, nisam željela. Znači, od naredne sezone biću u malo mirnijoj sredini, bez velikih putovanja, sa više vremena da se posvetim djetetu. Jer, prvo sam majka, a onda sve ostalo. Daj Bože da ostanem zdrava i sa reprezentacijom odem na OI, a onda i na još jedne - to je moj cilj - ispričala je naša ,,lavica”.

Buzau, kaže Marta, neće igrati sporednu ulogu u domaćem šampionatu.

- Nedavno, pred pretposljednji meč u Ligi šampiona sa Podravkom, igrali smo domaći meč i do pred sam finiš, do 52. minuta, gubili smo od Glorije. Na kraju smo došli do bodova i to samo zahvaljujući našem zajedništvu i što smo imali malo više iskustva. Mislim da će od naredne sezone Buzau imati još bolji tim i ono što je dobro i što me motiviše probaće da napravi korak dalje u odnosu na ovu godinu.

Marta sa Valčeom sjutra dočekuje CSKA u 12. kolu grupne faze Lige šampiona. Rumunski tim priželjkuje osminu finala elitnog takmičenja.

 

Pratite nas!