Evropski prvak se oporavio od nokdauna koji su mu priredile rukometašice Crne Gore i približio se plasmanu na Olimpijske igre.

Naime, Norveška je u drugom meču u "Verdeu" savladala Rumuniju 29:24 i sada može da je izbaci samo ako Crna Gora izgubi od Rumunki pet razlike, ali rezultatom 29:24 ili većim (30:25, 31:26, 32:27...).

Sada je pred timom Kima Rasmusena jasna situacija - sjutra na zatvaranju turnira (16 časova) sebi smiju da dozvole i poraz do četiri gola razlike od Rumunki. Ništa se nije promijenilo, jer se sinoć znalo da je i minus četiri dovoljno za Tokio.

Sudeći po onome što su dvije ekipe pokazale protiv Norveške, bilo bi čudo da "lavice" ne izbore treći uzastopni plasman na OI.

Večerašnji duel obilježile su legendarna Katrine Lunde sa 18 odbrana i Stine Skogrand sa 12 golova (devet iz sedmeraca), ali i danske sudije Karina Kristijansen i Line Heseldal-Hansen, koje su otvoreno gurale komšinice...

U poraženom timu najbolje su bile Kristina Neagu sa 11 (pet s penala) i Krina Pintea sa četiri pogotka.

Norveška je imala sedam razlike (20:13), a Rumunke mogu da žale, jer je tri i po minuta prije kraja Eliza Bućeski imala zicer za 26:23, ali je njen pokušaj loba osujetila Lunde.

Pratite nas!