Naša i svjetska legenda Katarina Bulatović komentarisaće za naš portal šampionat Evrope u Danskoj.

Kaća je sinoć odgledala premijerne mečeve i ovakvi su njeni utisci:

- Šok i iznenađenje već na startu - Njemačka je bila bolja od Rumunije, Neagu nije imala svoj dan, a golmanka  je bila super. Sve što je mogla da odbrani - odbranila je. I Švedska je očekivano slavila, mada ni malo lako. Češka je do posljednjih 15 minuta igrala lijep rukomet, a onda je počela da promašuje što su Šveđanke kaznile. Rusija je bila silna i rutinski pobijedila Španiju koja je igrala dobro do 2. poluvremena. Ruskinje su u ovom meču pokazale moć. Očekivano je i Norveška osvojila bodove protiv Poljske, mada su Poljakinje bile dobre do odmora. Početkom 2. poluvremena Norvežanke su povezale nekoliko golova i odlijepile se. Kako su počele da igraju odbranu, a uz to su vukle kontru i polukontru, počele su da prave razliku. Ako ovako nastave, sa ovakvim tempom, biće jedni od favorita za zlato - ispričala je Bulatović.

Crnogorke večeras čeka težak zadatak i vjerovatno najveći izazov u grupi A. Protivnik je Francuska, aktuelni šampion Evrope.

- Bilo bi idelno da dobro otvorimo turnir, a Francusku nikako da izbjegnemo. Najavljuju kako nijesu došli samo grupu da prođu, već da osvoje medalju, a znaju kako se osvajaju odličja. Probaće da zaborave što prije Svjetsko prvenstvo u Japanu. Očekuje nas, bez dileme, teška utakmica i to na samom početku. Hladnom glavom i samo hrabro možemo da odigramo dobru utakmicu.

Večeras će na teren Danska (domaćin) i Slovenija.

- Jedva čekam da vidim Sloveniju kako će da igra u ovom sastavu. Dankinje su bez Elver, koja je bila odlična u prvom dijelu Lige šampiona. Bez nje domaćinu će biti značajno teže na EP. Danska je blagi favorit, ali ako Slovenija, sa ovim igračicama koje ima, odigra kao što one znaju, biće težak protivnik za svakoga. Voljela bih da smo sa Slovenijom igrali prvu ili drugu utakmicu, jer kako turnir bude odmicao, fizički će sve biti napornije. Za neke selekcije to neće predstavljati problem. Vidjeli ste koliko je Rusija sinoć mijenjala igračica, a mi, na žalost, nemamo baš tu mogućnost. Moramo da nađemo neko rješenje, a vidim šansu protiv Slovenki. Naravno, tek večeras, nakon posljednje utakmice, imaćemo više informacija i razloga da komentarišemo.

Koliko će korana virus i to što su mnoge igračice pravile pauzu, uticati na kvalitet igre?

- Poslije prve četiri utakmice samo se u igri Norveške i Rusije nijesu osjetile posljedice. Možda nijesu imale toliko teške protivnike, pa su izgledale nadmoćno, što im je omogućila dugačka klupa... Ali, definitivno nijesu se istrošili nakon premijernog kola.

Cilj ,,lavica” je da prođu grupu A.

- Nikad i nismo postavljali nešto velike ciljeve. Vjerovatno je sada tako i zbog toga što smo u Dansku otišli sa mladim sastavom i bukvalno novom ekipom. Naš tim je dobio novog selektora, vjerujem da će i ova promjena u Danskoj biti dobra.

Pratite nas!