Katarina Bulatović, naša proslavljena rukometna legenda, na našem portalu od septembra prošle godine komentariše mečeve Lige šampiona. Kaća je ispratila okršaje osmine finala i vidjela je kvalitetniji rukomet i veliku šansu Budućnosti da dođe do četvrtfinala.

- Kvalitet se vratio. Dosta igračica preležale su koronu pa su mirnije i spokojnije. Na početku je bilo haotično, konkretno od septembra do novembra, a nakon EP, rukomet se vratio kroz lijepee poteze. Sada je i više uzbudljivo - kazala je Katarina.

 

 Budućnost - Ferencvaroš 22:19

Ne čudi me pobjeda Budućnosti. Djevojke su bile super, napravile ritam koji gošćama nije odgovarao, samo su se prilagodile. Inače je mađarski tim, a ranije smo pričali o tome, donekle razočarao u Ligi šampiona. Golmanka Barbara Arenhart ponovo je bila super.

Istakla bih odbranu ,,5-1”. Ne pamtim kada je Budućnost, do dolaska na mjesto trenera Bojane Popović, igrala ovu odbranu. Bilo je nekih grešaka, ali sve je to normalno. Bilo je i promašaja, ali i gošće su promašivale. Ako Budućnost zadrži isti tempo i ne uđe u jurnjavu sa igračicama FTC-a, a njima odgovara da se što više trči, plasiraće se među osam. Sigurna sam da mogu još bolje do odigraju u revanšu, posebno što nema navijača i pritiska. U ovakvim okolnostima isto je igrale u ,,Bemax areni” ili u gostima.

 

Krim - CSKA 25:20

Krim malo, malo pa iznenadi. Ruski tim sa onakvom igrom ne može dalje. Znao je domaćin da od Iline prijeti najveća opasnost i uspio je lijepo da zatvori. CSKA, koji je bio oslabljen,  kao da je pao pod neki pritiskom, iako je do ove utakmice igrao odličan rukomet. Ali, kada je najviše trebalo, takva igra je izostala. Naravno, ne treba zaboraviti da ova ekipa prvi put igra Ligu šampiona, a ako u revanšu budu imali bar jednu raspoloženu igračicu -  mogu do iznenađenja. Vidjelo se da se Krim dobro spremio za osminu finala i da su igračice željele da pokažu da vrijede. Možda ne toliko kao ove što dolaze, ali na njih može da se računa.

 

Valčea - Bukurešt 24:33

Nijesam iznenađena. Kristina Neagu bila je fenomenalna, nosila je ekipu i ne pamtim kad je igrala ovako za sebe i za druge. Vidjeli smo nekoliko puta ukrštanja gdje je Kris ostala u bloku, što se odavno nije desilo. Bukurešt je igrao super, a ima i super ekipu. Očigledno da su prava ekipa onda kada je najpotrebnije. Valčea se negdje na početku držala, a  Bukurešt je igrao kako je htio sa njima.

 

Podravka - Rostov 20:29

Očekivano - Rostov je bez problema slavio i  možemo da računamo da je prošao dalje.

 

Bitighajm - Đer 20:37

Đer, mašina, koja gazi. Možda niko nije očekivao baš ,,plus 17”, ali je igrao kako je želio. Bilo je puno raspoloženih igračica.

 

Esbjerg - Brest 27:33

Domaćin se držao do sredine 2. poluvremena, ali je Brest imao više rasploženih igračica i bolje odigrao nakon pauze. Nisam očekivala ovoliko razliku, ali jesam višak od tri do četiri gola.

 

Vajpers - Odenze 35:36

Fenomenalna utakmica - šlag na torti za kraj rukometnog vikenda. Neizvjestan meč do kraja. Očekivala sam upravo ovakvu utakmicu. Vajpers i Odenze igraju dobro, to su čvrste ekipe, a bilo je dosta golova.

 

Borusija - Mec ?

- Mec ne bi trebalo da ima većih problema. Očekujem pobjedu francuske ekipe. Ovo je iskusniji i bolji tim je od Borusije. Mislim da je pitanje samo razlika, koja, vjerujem, neće biti prevelika.

Pratite nas!

Najčitanije

  • Nedjeljno

  • Mjesečno

  • Sve