Kadetkinje su se okupile, a pripreme za Evropsko prvenstvo u avgustu u Podgorici počele su iz Berana gdje će u narednih 11 dana raditi na podizanju fizičke kondicije.

Za jedan od najvažnijih djelova priprema zadužen je Blagoje Kuzman, kondicioni trener nacionalnog tima.

Tatjana Jeraminok računaće na 20 igračica, a naknadno će se priključiti Natalija Lekić iz Rudara, jer je sa juniorskom reprezentacijom.

Na šampionatu Evrope pravo nastupa ima 16 reprezentativki i dvije koje će biti rezerve.

Ohrabruje što je na spisku Nina Ramusović, jedna od najvećih talenata evropskog rukometa za ovo godište. Ramusović će trenirati po posebnom programu, jer je početkom sezone pokidala prednji ukršteni ligament.

- Presrećna sam što je Nina sa nama. Još nije spremna, ali se nadam da će do početka EP biti spremnija. Vidjećemo u avgustu konačno na kojem će biti nivou - kazala je Jeraminok.

U Berane nije krenula Maja Ceklić, otišla je u Banjaluku na turnir sa Zetom. Talentovana rukometašica se odlučila, a očigledno ni klub nije imao ništa protiv, za turnirsku opciju.

- Reprezentacija je prioritet u svakom smislu i bilo koja klupska obaveza, u ovom trenutku, u odnosu na reprezentativnu, nebitna je. Reprezentacija je svetinja i kult. Ako ne dođe, nastaviće da igra za klub - kazala je Jeraminok.

Mlade rukometašice će po povratku iz Berana nastaviti sa radom u glavnom gradu, a onda će se preseliti u Sarajevo, gdje će, vjerovatno, igrati prijateljske mečeve sa BiH.

- Potrebne su nam utakmice. Najvažnije da se uigramo, kako bismo bili spremni za početak avgusta.

O ambicijama je rano govoriti, cilj je da se prođe grupa u kojoj su još Njemačka, Češka i Island.

- Čeka nas dosta posla, od kondicije do uigravanja. Djevojke su dobile plan, neke su radile, neke malo odmarale, a neke su bile prinuđene, zbog povreda, da pauziraju duže. Želimo da se što bolje spremimo, a vidim da su djevojke pune elana i želje. Nadam se da ćemo od 3. avgusta uživati u rukometu. Nadam se što boljem rezultatu - poručila je Jeraminok.

U konkurenciji za EP su Teodora Rončević (Budućnost Bemax II),Vanja Živković (Levalea 2010), Lucija Jovanović (Budućnost Bemax II), Dunja Šarančić (Budućnost Bemax II), Elena Mitrović (Budućnost Bemax II), Nikolina Milojković (Levalea 2010), Dunja Jolić (Budućnost Bemax II), Milka Pavlović (Budućnost Bemax II), Nina Ramusović (Nikšić), Ksenija Kuzman (Budućnost Bemax II), Hanadi Delić (Budućnost Bemax II), Anika Jovanović (Budućnost Bemax II), Staša Mandić (Mornar 7), Mija Grujić (Budućnost Bemax II), Sanja Andrijašević (Levalea 2010), Bojana Peličić (Budućnost Bemax II), Jovana Tešović (Budvanska rivijera), Anđela Guberinić (Komovi), Ksenija Gašević (Budućnost Bemax II) i Anastasija Golić (Mornar 7).