Katarina Bulatović, naša proslavljena rukometna legenda, vidjela je novu, ljepšu Budućnost. Pohvalila je odnos djevojaka u dvomeču sa FTC-om u osmini finala Lige šampiona. Prokomentarisala je i ostale vikend - revanš mečeve i predstojeće duele četvrtfinala.

 - Budućnost nikad ljepše nije igrala - ovako tečno i da sve ide kako treba. Sigurna sam da imaju odličan osjećaj nakon mečeva sa FTC-om - kazala je Kaća.

Vidi timsku snagu i onu najvažniju koja dolazi od Bojane Popović.

- Ako neko zna način i recept za Đer, zna Bojana. Milion puta je igrala protiv njih. Imaće ona dovoljno pametnih rješenja od nas koji sjedimo i gledamo TV.

Kaća u četvrtfinalu vidi veliku prepreku za ,,plave”. Zna dobro na koji način funkcioniše Đer.

- To je mašina, sa velikim fondom igračica, koja se ne gasi. Nijesu imali finansijskih problema. Klub je godinama stabilan i može da priušti 18 igračica. Ako ne 18, onda 16 koje su jednake, a to je luksuz i velika prednost. Po pravilu mnoge ne mogu biti presrećne jer manje igraju, ali to je cijena uspjeha i osvajanja LŠ. Đer to tako radi i daje godinama rezultate. Da je Budućnost imala luksuz da dovede još dvije igračice bilo bi puno drugačije. Ali, eto, tu mogućnost nijesu imali, na terenu  je šest igračica, ostale su uglavnom na klupi, a koliko će izdržati - vidjećemo.

 

FTC - Budućnost 29:28

Plasman Budućnosti u osam najboljih za mene nije iznenađenje. Pokazale su djevojke da mogu puno bez obzira što su oslabljene. Bilo je uživanje gledati ih od početka do kraja, a i kasnije kada se utakmica završila. Vidjela se atmosfera i promjene koje je Bojana Popović unijela u ekipi. Slike su, zaista, pokazale sve. Odavno se onakav odnos tokom i nakon meča nije vidio. Ne samo u ŽRK Budućnost, nego u svim ženskim ekipama.

 

Đer - Bitighajm 32:28

Rutina! Đer nije trenirao dva dana pred revanš zbog straha od korone, ali je izgledao odlično. Bitighajm je pokazao bolju igru, ali domaćin je, jednostavno, i ovaj meč odradio kako je želio.

 

Bukurešt - Valčea 21:27

Bukurešt je baš drhtao, a takav odnos je došao nakon ubjedljive pobjede u prvoj utakmici. Valčea je igrala toplo - hladno tokom sezone, tako su završili i oba meča osmine finala. U prvoj utakmici kod kuće djevojke nijesu imale prava rješenja, ali već u drugoj su pokazale da znaju da igraju. Bile su tužne i razočarane nakon meča. Bile su blizu, a domaćin se provukao u ovoj utakmici.

 

CSKA - Krim 27:21

U revanšu se najbolje vidjelo koliko su neke igračice falile ruskoj ekipi u Ljubljani. U Moskvi su bile puno bolje. CSKA je odradio posao, pokazao da može da igra i pod pritiskom.

 

Rostov - Podravka 42:24

Rostov - rutinski. Opravdao je ovaj tim ulogu favorita u oba meča.

 

Brest - Esbjerg 30:27

Berst je prošao dalje. Mislim da je ovo bio jedan od ujednačenijih parova osmine finala. Nisu sjajno igrali, a prošli su. Bez obzira što su odradili posao u prvoj utakmici, u revanšu se ovaj tim nije mučio.

 

Odenze - Vajpers 26:30

Vidjelo se koliko golmanka Lunde znači u ključnim trenucima. Bila je prevaga. Vajpers je opet pokazao da može i da ovaj tim ima djevojke koje su osvajale i koje će tek da osvajaju. Rezultat me nije me iznenadio.

 

ČETVRTFINALA

 

Vajpers - Rostov

Prednost dajem Rostovu jer je igrao konstantnije tokom sezone. Ali, Vajpers ima kvalitet i da može da igra dobro - može. Očekuje nas sigurno neizvjesna utakmica i mislim da Lunde može da odluči. Igrala je za Rostov, poznaje djevojke  i izuzetno je iskusna. Znači, ako nešto ide u korist Vajpersu to je ona. Rostov u ovoj sezoni neke mečeve nije igrao kako treba, a dvomeč sa Podravkom završio je rutinski.

 

Bukurešt - CSKA

Ako gledamo papir i imena - Bukurešt je blagi favorit. Ali, opet, Bukurešt igra sa CSKA - protiv mladosti koja je iznenadila u Ligi šampiona. Neću otpisati CSKA jer igra lijep rukomet. Rumunski tim je iskusniji, ali, papir baš uvijek ne igra ulogu.

 

Brest - Mec

Klasik! Biće neizvjesno, a za mene Brest mora da prođe dalje jer imaju bolju ekipu. Blagi je favorit. Svaki njihov meč je neizvjestan i očekujem zanimljivo četvrtfinale.

 

Budućnost - Đer

Ponovo i po ko zna koji put Budućnost i Đer! Na papiru je Đer favorit, a Budućnost kako je igrala sa FTC-om može kvalitetno i četvrtfinale da odigra. Mađarska ekipa neće dozvoliti da uđe u tempo Budućnosti, jer ima puno igračica. Žele da završe posao na trku, na kontre, a imaju i veliku rotaciju za to. Vidjeli ste kako su i bez Amorim igrali ove utakmice, a znamo koliko znači timu. Amorim se vraća nakon povrede i biće spremna za Budućnost. Znači, prednost Đera je papir, a ne znam koliko će naše djevojke imati snage da iznenade zbog rotacije.

 

Pratite nas!