Kadetkinje Crne Gore su upisale i četvrtu pobjedu na Mediteranskom prvenstvu u Podgorici, ali su praktično ostale bez šanse da se domognu finala.

Mlade igračice Miloša Perovića su u popodnevnom programu savladale Slovačku 13:12 (6:4, 6:2, 1:6) i osvojile četiri boda - dva za pobjedu i dva za dobijenu 1. i 2. trećinu.

Anđelina Orbović i Ivana Savić su dale po četiri gola, Andrea Dragnić dva, a Nejla Hodžić, Ksenija Petrušić i Anđela Vujović po jedan. Maša Dubljević je zaustavila devet šuteva.

Naruku im, nažalost, nije išao rezultat iz duela Hrvatska - Rumunija, jer su Hrvatice velikim preokretom u posljednjoj trećini, koju su dobile 14:7, došle do pobjede (30:29) i tri boda.

One imaju 22 boda, koliko i Crna Gora, ali i bolji međusobni skor i teško je vjerovati da mlade „lavice“ mogu da ih prestignu.

„Kockaste“ sjutra imaju lakše rivale (Sloveniju i Italiju), pa ni maksimalnih 10 bodova protiv Rumunije i Slovenije vjerovatno ne bi bilo dovoljno Orbovićevoj i drugaricama za 2. mjesto, iza vodeće Španije.

Najvjerovatnije će u subotu igrati za 3. mjesto, a mogući rival je baš Rumunija, koja ima 24,5 bodova, ali je teško očekivati da osvoji novih osam protiv Crne Gore i Španije da bi se domogla finala...

Pratite nas!